reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

no to jeden watek nadrobiłam PRAWIE :-) :-) :-)

LADNIE TE WASZE DZIECIACZKI ROSNA HEH TYLKO PODZIWIAC

nasz maluszek ma 12 kg a ile wzrostu to nie wiem bo zapomnialam go teraz na 10 miesiecznice mierzyc ale mysle ze ok 80 cm :)

zmierze go dzis moze to dopiszemy a glowki i klatki piersiowej juz jakos nie mierze .....

reklama
Ale klocuszek z Bartusia:tak: I wogole jakie duze dzieciaczki juz i ciezkie kluski;-) :-D Moj szkrab wazyl ostatnio na domowce mniej wiecej 8.700-800 bo tak pokazuje roznie ale ja sie nie juz przestalam kompletnie tym przejmowac bo ma ostatnio taki apetyt ze hej...Tyle ze duzo tych kup wali no:baffled: Je juz nawet super normalny rosol i zupy gotowane az mu sie uszy trzesa...Dzis wcial pol miski takiej z ktorej ja jem zupe, zupy jazynowej z brukselka i jajkiem az sie troche przestraszylam czy mu nie zaszkodzi tyle na raz ale az sie darl jak mu przestawalam dawac:baffled: On ma takie dziwne fazy jeszcze niedawno mial jakas faze ze musialam mu wszystko wciskac tzn kombinowac zeby cos zjadl i duzo nie dojadal a teraz...:-) :-D oby nie zapeszyc tfu,tfu...

A Marcin wazy jakies 10 kg i to na centylach wychodzi ze waga idealna mierzy jakies 72 jest w dolnej granicy ale skoro my nie jestesmy bardzo wysocy to chyba ok:confused:

pewnie sie bedziecie smiac ale ja moja Judyte bore na diete:)...
tzn nie ze nie bede jej dawac jesc czy cos.tylko odkad wyzdrowiala to zauwazylam ze ona ciagle!!! cos je! i to wlansie nie glowne posilki tylko tak podjada.to chrupki to cos innego....a potem tylko troche obiadu podziuma i po chwili glodna ale obiadku czy cos juz nie tylko zas sie zapycha czym innym ... no pozwolilam to teraz mam.
Kiedys nic tylko owoce i warzywa...tak wiec spowrotem trzeba bedzie ja tego nauczyc bo to co teraz robi to sa juz zle nawyki...a co bedzie poznije!
tak wiec dzis zjadla sniadanie 120 ml kaszki do tego dalam jej zmiksowane maliny banana .oczywiscie nie zjadla wszystkiego bo myslala ze pozniej wysepi chrupki a tu nic.teraz wstanie to dostanie normalny obiad- dzis kluski ma marchewkowe pietruszkowo i buraczane.zobaczymy...
wazy 9500 to pewnie nie duzo ale ona ma 70 cm i naprawde robis ie kluska...a jak bede jej pozwalac na takie przekaski to wiecie co sie porobi.....aha dodam ze pila mase sokow dziennie minimum 350 ml i do tego caly duzy niekap herbatki:(:(
wody wogole nie chce...a myslicie ze takie soki domowe np marchewkowy tez zawieraja duzo cukru?nie wiem czym juz te soki jej zastapic:(

Lilith takie soki domowe są najlepsze o ile ma sie dobre warzywa. Możesz jej robić i rozcieńczać woda mineralną to już wogóle byłoby super.

reklama
i one nie beda mialy tyle cukrow? tak samo z tych sokow dla dzieci robie jej kisiel bo uwielbia...i to zas ma cukier...
czy jakies warzywka lub owoce polecisz przede wszystkim?
a o rozcieniczaniu nawet nie pomyslalam :)

Do góry