reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wzrost styczniowych maluszków

Noo to my chyba dogoniliśmy stawkę wagową Kuba ma 9500 na liczniku ale on nadal przybiera po ok 300 g miesięcznie więc nadal powoli wspinamy się po siatce:-D

reklama
no to znowu będzie, że mam dużego chłopaka :D byliśmy na szczepieniu w czwartek, przy okazji dokonaliśmy oficjalnych pomiarów : Ksawi ma teraz 14,5 miesiąca, waga : 13 kg i 84 cm wzrostu. I powiedział do pani doktor "dziękuje" <ziękuujee> jak mu dawała naklejkę "dzielny pacjent" ale nam kopary opadły!!!

Moja Basia też z tych szczuplejszych, po tatusiu ;-) wczoraj ważyła 9300. Choć je ładnie ale dużo się rusza. Tak zawsze było.:-)

Wzrostu nie znam ale po chorobie Piotrek waży 11,300 kg...ciuszki na 86 są takie akurat...i to było kiedy skończył rok i 4 miesiące....

U nas niewielkie zmiany na plus, a ja się już wzrostem Małej zaczęłam martwić... (centyle pomiędzy 25 a 50)
Wreszcie porządnie ją ustawiłam pod ścianą, nożki przesunęłam jak najbliżej ściany główka prosto i się udało.

Ola 1 rok 5 miesięcy
10,300 kg (po jelitówce spadła więc wielkich zmian nima)
78,5 cm

Byłyśmy dzisiaj w przychodni. Korzystając z okazji, M. została zważona i zmierzona;
16 miesięcy i 10 dni:
waga: 10,7 kg
wzrost: 79,5 kg
Według siatek centylowych, którymi dysponują w przychodni, jest to ok. 50 centyla (waga i wzrost). Według innych- wzrost 31 centyl:-(.

reklama
Do góry