reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

ja miertzę tak że kładę główką przy ioparvciu od łózka .. w miarę kją prostuję i (tak jak moja położna mierzyła) prostuję jedną nóżke talk aby całe ciałko miała proste
no i zaznaczam (głównie mąż trzyma palcem miejsce piętki) i później centymetrem odmierzam od brzegu łózka do zaznaczenia :-)

jak mała wstanie też ją zmierze :-p

reklama
U nas tydzień temu waga była 6550g a wzrost jakieś 3 tyg temu to około 65cm. Jak mierzyliśmy? Mały leżał na łóżku i trochę wyprostowałam mu nóżki a Mężuś polożył obok centymetr :)

Ale mnie tu dawno nie było...

U nas waga 6600 i 65 dluga. Waga pani doktor sie nie podobala przybiera minimalnie dlatego za 6 tyg kontrola w wadze:) mysle ze bedzie ok:) musi

Ostatnia edycja:
U nas waga dzisiaj 7060 i 67 cm mierzone przez pigułę. Urodził się ze wzrostem najprawdopodobniej 54 więc 13 cm in plus w 3 miesiące i kilka dni.

Bo ja wiem Karolqa czy 6600 to mało? Dzieci moich znajomych i siąsiadów, tak się złożyło wszystkie półroczne ważą równo 8 kg i zdrowe są... A twojej brakuje aż 2 miesiące do tej wagi i ledwie 1400... Chyba, że ma te 6600 od miesiąca ;-)

no to i ja dołączę do porównań
moja dzidzia urodziła się 7go maja
ważyła 3870 i mierzyła 51cm
w tej chwili waży 6500 i mierzy 65cm
jutro skończy 4 miesiące

Hope w 5 tyg przybrala 600 lekarka mowi ze to prawidlowo ale to najnizszy pulap dlatego mam przychodzic raz na 2 miesiace na kontrole, ona ulewa i to moze byc przez to niewiem zobaczymy co powie nastepnym razem

reklama
Do góry