reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

dziewczyny powiem wam tak.. szczepienia są wazne bardzo.. zwłaszcza te podstawowe, ale one nigdy nie dadzą wam 100% pewności że dziecko nie zachoruje!!! Mojego M chrześniak ma 2 msc i włąśnie walczy w szpitalu bo ma zapalenia płuc + krztusiec :-(

reklama
Kiedyś już dyskutowałyśmy na temat szczepionek. Jest wiele artykułów przeciwko szczepieniom. (można się cofnąć na wątku o szczepieniach). A moja koleżanka mama 14 mieisęcznego synka właśnie obserwuje u swjego dziecka bardzo nie dobre zmiany w zachowaniu. Właśnie od momentu szczepienia (to była chyba ta odra świnka różyczka). Dziecko stale płacze. Nieprzespane noce. Niechce się bawić. przestało lubić babcię. Bardzo sie zaniepokoiłyśmy. Będzie robiła dziecku badania na zawartość metali ciężkich. Mam tylko nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.

my po szczepieniu ;-) waga 9 kg i wzrost 76 cm obwód główki 43 cm a klatki piersiowej 46 cm:-) ubranka nosimy raczej na 80 cm ale to też zależy od firmy bo mają rózne rozmiarówki bo niektóre 74 są prawie jak 80:sorry:
jakoś przyzwyczaiłam się do tego ciężąru gorzej jak ktoś inny nosi małego hyhy:laugh2: wymiękają po 5 min:rofl2:

Powodzenia ! ale ze co.. sama robisz szczepionke >???:szok:
Witam.princi-:szok::-Dno jasne,ze nie sama,tylko lekarz.My juz po szczepieniu!Macius ma 8330kg wagi i 70cm.dlugosci.Pani doktor pochwalila go,ze jest najgrzeczniejszym dzieckiem jakiemu daje szczepionki.Plakal moze z 1 min!a potem banan na twarzy!!!!!!!!Uff,gorzej bylo z mama.Dobrze,ze maz byl z nami:laugh2:

5,5 miesiaca- waga 8660 i wzrost 70 cm. Mielismy wczoraj szczepienie i mały nawet nie zapłakał, aż byłam w szoku , zrobił tylko podkówkę i na tym sie skończyło

reklama
mój mały ma 5 miesiecy i 6 dni:-)Dziś Oliwier waży dokładnie 9600 i ma 74 cm.Obwód główki 46 a klatki 45

Do góry