reklama
do pudziana może nie dobijecie i my też, ale za to do wielkoluda bo wzrost całkiem pokażny post_ptaszyna!!
a co do szczepień dodatkowych to my nie szczepimy!!!!
koleżani maluch był zaszczepiony, pnaumokoka załapał, moja córcia też załapała w nosku i nikt nie kazał nawet szczepić!!
robiłam wywiad z lekarzami i nie polecają!
ja widzę różnicę u córki i syna, mała szczepiona 5w1 i alergie, problemy, wysypki itd, mały szczepiony pojedynczymi, |Hib jeszcze nie dałam i rewelacja, żadnych kolek, alergii, wysypek, płaczów, pięknie przybiera na wadze.......DODAKOWYM SZCZPIENIOM MÓWIĘ NIE
a co do szczepień dodatkowych to my nie szczepimy!!!!
koleżani maluch był zaszczepiony, pnaumokoka załapał, moja córcia też załapała w nosku i nikt nie kazał nawet szczepić!!
robiłam wywiad z lekarzami i nie polecają!
ja widzę różnicę u córki i syna, mała szczepiona 5w1 i alergie, problemy, wysypki itd, mały szczepiony pojedynczymi, |Hib jeszcze nie dałam i rewelacja, żadnych kolek, alergii, wysypek, płaczów, pięknie przybiera na wadze.......DODAKOWYM SZCZPIENIOM MÓWIĘ NIE
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
no długaśny jest chłopak
i wagi u niego nie widać
ciuszki nosimy na 74 a czasem jeszcze 68 to zalezy od ciuszków
my narazie 5 w jednym a jak roczek minie to pneumo a potem meningo
wiem że dużo jest przeciw...i nawet poważny artykuł czytałam na ten temat ale to poważne choroby i jak nie zaszczepię to mnie będzie męczyć
i wagi u niego nie widać
ciuszki nosimy na 74 a czasem jeszcze 68 to zalezy od ciuszków
my narazie 5 w jednym a jak roczek minie to pneumo a potem meningo
wiem że dużo jest przeciw...i nawet poważny artykuł czytałam na ten temat ale to poważne choroby i jak nie zaszczepię to mnie będzie męczyć
Tak się dołączę.Ja szczepie tylko na podstawowe.Po za tym rozmawiałam z lekarzem i nie poleca.Powiedziała że jeśli dziecko nie idzie do żłobka to nie ma sensu no chyba że pieniędzy mi nie szkoda.
Co do wagi i ciuszków.Oli waży 8800g a ciuszki to zależy co np body nosi na 80 spodnie na 68 a bluzy na 74 a i tez wszystko zależy od ciuszków bo każdy z innej firmy no i trzeba dobierać.
Co do wagi i ciuszków.Oli waży 8800g a ciuszki to zależy co np body nosi na 80 spodnie na 68 a bluzy na 74 a i tez wszystko zależy od ciuszków bo każdy z innej firmy no i trzeba dobierać.
W Anglii sa obowiazkowe,wiec sie sprzeciwiac nie bede W Pl bym nie zaszczepila,jesli do obowiazkowych nie nalezamy narazie 5 w jednym a jak roczek minie to pneumo a potem meningo
Ja tam uwazam,ze jak sa obowiazkowe to obowiazkowe... a jak nie,to nie ma co paniki siac.. ;-)
henrietta5
Fanka BB :)
Tola i Elaine no to nas przerośliście - u nas 8500
ewa72
Mama Maciusia
princi-w Irlandii rowniez.Chcialam zapytac dziewczyn w Polsce,zeby wiedziec o powiklaniach(w razie W).Ale widze,ze wiecej przeciwniczek jak zwolenniczek.Nam pani dr.bardzo doradzala,mimo ze Maciek nie pojdzie do zlobka.Wiec kupilam i jutro mu zaaplikuja.No nic,zyczcie nam powodzenia...W Anglii sa obowiazkowe,wiec sie sprzeciwiac nie bede W Pl bym nie zaszczepila,jesli do obowiazkowych nie naleza
Ja tam uwazam,ze jak sa obowiazkowe to obowiazkowe... a jak nie,to nie ma co paniki siac.. ;-)
henrietta5
Fanka BB :)
ja nie szczepiłam na dodatkowe, ale cały czas mam mieszane uczucia i nie wiem czy dobrze zrobiłam
reklama
Powodzenia ! ale ze co.. sama robisz szczepionke >???princi-w Irlandii rowniez.Chcialam zapytac dziewczyn w Polsce,zeby wiedziec o powiklaniach(w razie W).Ale widze,ze wiecej przeciwniczek jak zwolenniczek.Nam pani dr.bardzo doradzala,mimo ze Maciek nie pojdzie do zlobka.Wiec kupilam i jutro mu zaaplikuja.No nic,zyczcie nam powodzenia...