reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Hehe- Post Ptaszyno-czemu nie?;-):-D To już zaczątki...;-):-D Żartuję.

Odnośnie szczepień- ja szczepię tylko na podstawowe. Pozostałym również mówię NIE, DZIĘKUJĘ.

reklama
do pudziana może nie dobijecie i my też, ale za to do wielkoluda:) bo wzrost całkiem pokażny post_ptaszyna!!
a co do szczepień dodatkowych to my nie szczepimy!!!!
koleżani maluch był zaszczepiony, pnaumokoka załapał, moja córcia też załapała w nosku i nikt nie kazał nawet szczepić!!
robiłam wywiad z lekarzami i nie polecają!
ja widzę różnicę u córki i syna, mała szczepiona 5w1 i alergie, problemy, wysypki itd, mały szczepiony pojedynczymi, |Hib jeszcze nie dałam i rewelacja, żadnych kolek, alergii, wysypek, płaczów, pięknie przybiera na wadze.......DODAKOWYM SZCZPIENIOM MÓWIĘ NIE

no długaśny jest chłopak
i wagi u niego nie widać
ciuszki nosimy na 74 a czasem jeszcze 68 to zalezy od ciuszków

my narazie 5 w jednym a jak roczek minie to pneumo a potem meningo
wiem że dużo jest przeciw...i nawet poważny artykuł czytałam na ten temat ale to poważne choroby i jak nie zaszczepię to mnie będzie męczyć

Tak się dołączę.Ja szczepie tylko na podstawowe.Po za tym rozmawiałam z lekarzem i nie poleca.Powiedziała że jeśli dziecko nie idzie do żłobka to nie ma sensu no chyba że pieniędzy mi nie szkoda.
Co do wagi i ciuszków.Oli waży 8800g a ciuszki to zależy co np body nosi na 80 spodnie na 68 a bluzy na 74 a i tez wszystko zależy od ciuszków bo każdy z innej firmy no i trzeba dobierać.

my narazie 5 w jednym a jak roczek minie to pneumo a potem meningo
wiem że dużo jest przeciw...i nawet poważny artykuł czytałam na ten temat ale to poważne choroby i jak nie zaszczepię to mnie będzie męczyć
W Anglii sa obowiazkowe,wiec sie sprzeciwiac nie bede :-D:-D:-D W Pl bym nie zaszczepila,jesli do obowiazkowych nie naleza :-D
Ja tam uwazam,ze jak sa obowiazkowe to obowiazkowe... a jak nie,to nie ma co paniki siac.. ;-)

W Anglii sa obowiazkowe,wiec sie sprzeciwiac nie bede :-D:-D:-D W Pl bym nie zaszczepila,jesli do obowiazkowych nie naleza :-D
Ja tam uwazam,ze jak sa obowiazkowe to obowiazkowe... a jak nie,to nie ma co paniki siac.. ;-)
princi-w Irlandii rowniez.Chcialam zapytac dziewczyn w Polsce,zeby wiedziec o powiklaniach(w razie W).Ale widze,ze wiecej przeciwniczek jak zwolenniczek.Nam pani dr.bardzo doradzala,mimo ze Maciek nie pojdzie do zlobka.Wiec kupilam i jutro mu zaaplikuja.No nic,zyczcie nam powodzenia...

reklama
princi-w Irlandii rowniez.Chcialam zapytac dziewczyn w Polsce,zeby wiedziec o powiklaniach(w razie W).Ale widze,ze wiecej przeciwniczek jak zwolenniczek.Nam pani dr.bardzo doradzala,mimo ze Maciek nie pojdzie do zlobka.Wiec kupilam i jutro mu zaaplikuja.No nic,zyczcie nam powodzenia...
Powodzenia ! ale ze co.. sama robisz szczepionke >???:szok:

Do góry