reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Oliwka jak miała 4,5 ważyła 7.200 wzrost około 72 ale teraz to już będzie około 7.600 słodkiego ciężarku:))ale ona duża już się urodziła jak na panienkę 3.500 i 56 cm:)ubranka nosimy tak 74-80

reklama
kari podobnie u mnie mała ur z 3500 i 57 a jak miała 4 i 1 tydz to waga 7200 a teraz to z 7300 ;-) i tak 68 -70 około ubranka też 80 głównie bodziaki ale niekiedy i 74 dobre też są (pajacyki)
tak więc duże te nasze dzieciaczki a i jak czytam to chłopcy tez solidni heheheh

:szok: 80.. mam nadzieję, że na roczek dojdziemy do tego rozmiaru... :szok: idę dziś z małą właśnie na ważenie.. mam nadzieję że przybrała minimum 100gram w ponad tydzień.. jak nie, to już nie wiem co robić załamka!!!

eli spoko :-) masz jak to na fotkach widac drobniutką istotkę, jeśli je normalnie, i przybiera na wadze to luuuz;-) zresztą będąc dziś u lekarza na pewno dopytasz , napisz koniecznie jak po wizycie :-D

Nio to widze enka75, że nasze maluszki prawie równe:))
eli88 życzę żeby malutka przybrała większe co nie co ale myślę że to nie ma zasady każde dziecko przybiera w swoim tempie:))i niedługo Twoja drobinka dorówna naszym:)a może poprostu będzie szczupaczkiem najważniejsze żeby zdrowe były:)

enka kari, wszystko fajnie ale przez ostatni miesiąc przybrała 60 gram.. nawet jak na tak małą istote to ciut za mało..

enka lekarka zbagatelizowała.... dlatego wziełam sprawe w swoje ręce... zmieniłam mleko mimo iż powiedziała by nie zmieniać i Hania je lepiej a o kaszkach moge zapomnieć bo mała ma zaparcia od nich... przynajmniej na razie.. zupkami pluje a deserki je z wielką łaską.. choć ostatnio poprawiło sie mysle ze to dzięki mleku :-) a przeszlysmu z nan na bebiko.. no i chce sprawdzic jak to teraz wygląda a potem zmieniam lekarza

reklama
eli, w sumie pewnie też bym panikowała gdyby mała mi tak malutko przybierała i lekarza bym zmieniła a przynajmniej poszła po poradę do innego ;-)
jesteś mądrą mamuską więc dobrze wiesz co jest właściwe dla maluszka :-)

Do góry