reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

kasie..może taki urok smukłe dziecię ale jak modyfikowanym karmisz już to powninien podkoksować troszkę i git będzie..pilnuj tylko żeby odpowiednzie ilości pił,,:tak::tak::tak::tak: miałam to samo z Iką:tak:
Cinek za to koksuje ładnie i ma 7100 i mierzy 72 cm:-):-):-):-)
Tola...masz co dźwigać:szok:

reklama
My też dziś po szczepieniu Gabi długa bo, aż 69 cm ( urodziła się mając 50), ale za to waga taka sobie bo nie całe 6 kg...Lekarka powiedziała, że wszystko w porządku, że taka jej uroda:sorry2: Ale mam zamiar ją podtuczyć, jak czarownica z bajki o Jasiu i Małgosi;-);-);-)

no moja anusia 15 tydz. skończony 6100 g i 68 cm, więc źle nie jest. Tyle że mało trochę zjada bo na całą dobę wychodzi ok 800 ml, ale lekarz mówi że jest dobrze, może taka jej uroda, ze więcej nie potrzebuje

Michaś je tak jak przeciętnie normy wskazują. potrafi jednorazowo wchłonąć 200ml mleczka ale może ma taką przemianę materii bo w sumie zarówno ja jak i mój M mamy niedowagę więc czego wymagać od dziecka...

No tak "butelkowe" mamy wiedzą ile ich pociechy zjadają ;-)
a ja "cycowa" nie mam pojęcia- na jeden posiłek ssie może jak dobrze się przystawi to z 10 minut zazwyczaj 3 do 5 min (ponoć powinno być 20 minut) ale jak widać po wadze tyle starczy zwłaszcza że co 2-3h je.
Tak wic jeđli pediatra mówi że oki to nie ma co dokarmiać na siłę.

Enka u mnie jest podobnie. Karmię Alusię na żądanie czasami tak jak ty 10, 15 minut a czasami 5. Chociaż ostatnio usłyszałam, że niezła z niej klucha. Dzisiaj za to mi niedomaga. Od rana ma biegunkę ale je normalnie. Mam nadzieje, że to nic poważnego.

Hej, my byłyśmy wczoraj na szczepieniu i Alcia waży 6,5kg a mierzy 62,5cm. Morfologie miala robiona i mocz też był badany i wyniki super ufff odrazu ulga. Tylko mam więcej kropelek witaminy D3 dawac(tzn. dwie bo dawałam jedną) bo coś wolno ciemiączko się zrasta czy coś takiego...

reklama
Moja kruszynka też za wolno przybiera...
Do dziewczyn, które robiły morfologię...dzieci miały pobieraną krew z żyłki czy paluszka?
Moja Pediatra powiedziała, że musi być z żyły, bo wtedy wyniki są bardziej szczegółowe a babka z punktu pobrań podsumowała ją tak:
" jak Pani doktor chce z żyły to niech se sama przyjdzie pobrać..." Bądź tu mądry i pisz wiersze...:sorry2:

Do góry