reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
Eli ale Twoja córcia wygląda na starszego dzidziusia, no nie jest to taki pulchniutki bobnasek moja też jest taka raczej drobniutka i nie ma aż za nadto fałdek ale rozwija się prawidłowo co prawda w centylach odnosnie wagi ma 25 ale też ładnie główkę podnosi i się przekręca plecków na brzuch i pózniej na boczek myślę że jest taka sprytna bo jest lekka. Jak poczytałam,że Wasze dzieciaczki ważą po 7 kg to też mówię do męża oj nasz skarbek będzie jadł na siłę a On mądrze że nie ma co Jej tuczyć je ile Jej potrzeba Więc Eli nie smuć się widzę że i Twoja Haniusia to sprytna dziewczynka widocznie nasze dziewczyny już dbają o linię:))

witam Panie po dłuższej przerwie :)
pochwale sie jak nasza Córcia rosnie
obecnie w 15tygodniu ma 6900gr i 62cm :)
rosnie jak na drozdzach, na szczescie troche i tak przyhamowala bo listopad i grudzien to byla co chwile zmiana ubranek na wieksze, taraz nosimy 74 :)

Pozdrawiam wrzesniowe Mamusie

u na wczoraj było wążenie
Filip prawie 4 miesiące ( bez 7 dni :-p) waży 8500gr;-) a mierzy chyba 69cm ogólnie to klocuszek z niego :-D

I ja sie pochwale bo jadac do Polski przekonana bylam ze Julka to tak ok 5,5 kilo. A kilka dni temu bylismy u pedistry i 6400 (i za kilka dni 4 miesiace)he he he
juz wiem dlaczego mnie tak plecki bola.

Witam serdecznie!!Trochę mnie tu nie było, bo jak to przy dzieciaczkach trochę czasu mniej, ale czytam Was na bieżąco!!Jutro idziemy się szczepić i zobaczymy ile waży nasza malutka, oby trochę przybrała, bo aż się boję. Ostatnio 19 listopada ważyła 5150, chciałabym żeby teraz było choć koło 6. Ile wasze szkraby jedzą, bo moja jak robię mleko 180ml to zjada to na trzy razy, niekiedy potrafi te 180 jeść przez 6 godzin. Czy do zupek dodajecie gluten??Mnie kazała lekarka i strasznie malutka się pręży, boli ją brzuszek, chyba z tego na jakiś czas zrezygnuję!!

Hania ma 4 miesięca i tydzień i waga z dziś to 5490gram... 62cm i lekarka powiedziała, że ma NIEDOWAGĘ!!! Mam dawac małej kleik ryżowy do mleczka i powoli wprowadzać zupki

agawa Hania jada niewiele, a od kiedy jest na butelce (częściowo) to w koncu widze ile zjada....... dziś np zjadła 3 razy po 70 ml i koniec... wypina się na nas tyłkiem i nie będzie jadła koniec kropka.. i co ja jej mam zrobić...:? przecież jej nie wprowadze sondy do brzucha nie.... masakra z nią... jest uparta jak osioł!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
I ja sie pochwale bo jadac do Polski przekonana bylam ze Julka to tak ok 5,5 kilo. A kilka dni temu bylismy u pedistry i 6400 (i za kilka dni 4 miesiace)he he he
juz wiem dlaczego mnie tak plecki bola.

Ja byłam wczoraj z Tomciem do szczepienia i okazało się, że waży 6540 g i mierzy 62 cm, a ma 3 i pół miecha :shocked2: :happy2: Kawał chłopa, a ja się dziwiłam, co mi tak ręce "więdną" jak go nosze tak z pół godziny :-p

reklama
a wiec ja tez napisze moja Wiki wazy juz 5400 a długosc to jakos tak dziwnie bo mi lekarka zmierzyla ja od glowy do pupy i ma 41 :nerd:ciuszki nosi rozm 62

Do góry