reklama
MagdaCha
podwójnie wrześniowa
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu Igorek waży 6600 g i mierzy 63 cm. A obwód główki od urodzenia wzrósł o 5,50cm a klatki piersiowej o 9,5!! Oba wymiary są takie same i wynoszą 41,5 cm.
Witam!My już po wczorajszym szczepieniu!!Amelcia waży 5800 i chociaż wiem, że to w porównaniu z Waszymi dzieciaczkami mało to i tak się bardzo cieszę, bo tym razem przez półtora miesiąca przybrała 70dkg a takiego rekordu to nie miałyśmy jeszcze!!
Mam do Was pytanie dziewczyny!!Ja chodzę do bardzo dokładnej pani doktor, za każdym razem mała jest ważona, mierzona, obsłuchiwana na wszystkie sposoby i właśnie dostałyśmy skierowanie na usg główki, ponieważ trochę za dużo rośnie, normą podobno jest 1cm na miesiąc nasza córcia urodziła się z 37cm główki teraz po skończeniu 4 miesięcy ma 42cm, czyli o jeden cm niby wg tej skali za dużo, czy Wasi lekarze też sprawdzają obwód główki, czy mówili Wam o tym??Lekarka powiedziała, że raczej wszystko będzie dobrze, ale lepiej sprawdzićNo i dodatkowo dostałam skierowanie do kardiologa bo słyszalny jest cichutki szmer przy serduszku, ale podobno w tym wieku to jeszcze jest dopuszczalne, ale czy Waszym szkrabom też lekarz sprawdzał serduszko??Dodatkowo mamy skierowanie na morfologię, bo podobno trzeba robić co jakiś czas u takich maleństw, a my robiliśmy 2 miesiące temu i na mocz!!!
Dziś cały dzień próbowałam się dodzwonić do poradni neurologicznej i kardiologicznej oczywiście bezskutecznieZ jednej strony cieszę się, że ta moja lekarka jest taka dokładna, ale z drugiej teraz mam głowę pełną myśli!!!
Mam do Was pytanie dziewczyny!!Ja chodzę do bardzo dokładnej pani doktor, za każdym razem mała jest ważona, mierzona, obsłuchiwana na wszystkie sposoby i właśnie dostałyśmy skierowanie na usg główki, ponieważ trochę za dużo rośnie, normą podobno jest 1cm na miesiąc nasza córcia urodziła się z 37cm główki teraz po skończeniu 4 miesięcy ma 42cm, czyli o jeden cm niby wg tej skali za dużo, czy Wasi lekarze też sprawdzają obwód główki, czy mówili Wam o tym??Lekarka powiedziała, że raczej wszystko będzie dobrze, ale lepiej sprawdzićNo i dodatkowo dostałam skierowanie do kardiologa bo słyszalny jest cichutki szmer przy serduszku, ale podobno w tym wieku to jeszcze jest dopuszczalne, ale czy Waszym szkrabom też lekarz sprawdzał serduszko??Dodatkowo mamy skierowanie na morfologię, bo podobno trzeba robić co jakiś czas u takich maleństw, a my robiliśmy 2 miesiące temu i na mocz!!!
Dziś cały dzień próbowałam się dodzwonić do poradni neurologicznej i kardiologicznej oczywiście bezskutecznieZ jednej strony cieszę się, że ta moja lekarka jest taka dokładna, ale z drugiej teraz mam głowę pełną myśli!!!
Agawa jeśli chodzi szmery przy serduchu to mogą to być szmery rozwojowe. Moja strasza córka jest pod opieką kardiologa. Nie jest to nic groźnego. Z czasem szmery te zanikną, ale niestety trzeba to zbadać i pod tym względem się nic nie martw. Jednak jeśli chodzi o głowkę to nic Ci nie pomogę. Moja lekarz nie jest tak dokładna. Morfologii też nam nie kazała robić. Czasem lekarze są nadgorliwi i ten chyba taki jest. Z drugiej strony może to i lepiej. Poprostu pobiegasz sobie po lekarzach.
Alcia waży już prawie 8 kg. Ubranka 74 zaczynają być małe:-).
Alcia waży już prawie 8 kg. Ubranka 74 zaczynają być małe:-).
hej! byłam dziś na szczepieniu i okazalo sie że mój Michaś waży 4300. Martwie sie czy to troche nie za mało. przy porodzie było 3kg. od 3 tygodni armie samym modyfikowanym wczesniej go tylko dokarmiałam. jak myślicie mam sie czym martwić?
o ludzie kasie........ hehe F ma prawie 10 kg - ale Ci zazdroszcze - mi kregoslup juz pada....ale faktycznie przydaloby sie go troszke podtluczyc troszke malo wazy
agawa75 - tylko sie cieszyc ze Pani doktor dokladna - zawsze wypytaj sie czy to cos na prawde groznego....lepiej dmuchac na zimne...takich doktorow teraz ciezko znalezc
agawa75 - tylko sie cieszyc ze Pani doktor dokladna - zawsze wypytaj sie czy to cos na prawde groznego....lepiej dmuchac na zimne...takich doktorow teraz ciezko znalezc
Hey
Nie wiem jeszcze ile waży nasza córcia ale urosła bo już zaczynam zakładać Jej ciuszki 74 i okrąglutka się zrobiła. Słuchacjie dla niejadkó, moja akurat je aż nadto ale bardzo dużo ulewa dlatego podawałam Jej Humana 1+ to takie zagęszczone a od wczoraj podaję babilon ar to przeciw ulewaniu i super się sprawuje, tylko malutka tak zbytnio za nim nie przepada tak to je ok 125 plus dojada cycem a cyca to może co godzina, a tego zjadła 60ml i do cycka się podłączył a to ssała ok 40 min a teraz smacznie chrapusia.
Nie wiem jeszcze ile waży nasza córcia ale urosła bo już zaczynam zakładać Jej ciuszki 74 i okrąglutka się zrobiła. Słuchacjie dla niejadkó, moja akurat je aż nadto ale bardzo dużo ulewa dlatego podawałam Jej Humana 1+ to takie zagęszczone a od wczoraj podaję babilon ar to przeciw ulewaniu i super się sprawuje, tylko malutka tak zbytnio za nim nie przepada tak to je ok 125 plus dojada cycem a cyca to może co godzina, a tego zjadła 60ml i do cycka się podłączył a to ssała ok 40 min a teraz smacznie chrapusia.
reklama
kasie mam ten sam problem, moja córcia też słabo przybierała, skoro karmisz mlekiem modyfikowanym to będziesz widzieć ile faktycznie synuś zjada, ja kontroluję co dwa tygodnie wagę, ponadto musiałam zrobić badanie morfologii, bo bardzo często jest tak że jak dziecko ma słabą hemoglobinę to gorzej przybywa na wadze, moja Amelcia miała hg w normie ale na granicy dolnej i dlatego przez jakiś czas podawałam jej żelazo no i teraz jak się ważyłyśmy to przybrała 70 dkg na 1,5 miesiąca więc już trochę jestem spokojniejsza!!Musisz spokojnie podejść do całej sprawy, próbować małemu dawać mleczko, ja swojej nawet dawałam trochę na śpiąco, częściej a mniej i na pewno będą efekty:-)Trzymam kciuki