reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

reklama
zgadzam sie z zielona2909 ta waga wg usg to czasem:wściekła/y: mojej kolezance tuz przed porodem powiedzieli ze mały wazy 3800 urodziła 4270:szok: mnie wczoraj lekarka powiedziała ze 3600 pozyjemy zobaczymy:rofl2:

Ostatnia edycja:
też nie chcę was straszyć.. robiono mi USG w nocy przed porodem i Hania miała wazyć 2700 a urodziłam 3kg córcię :-D

a co do wagi i porównywania maluchów... w sali obok laska miała syna 4700gram... chciałam zrobić zdjęcie naszych dzieci razem bo róznica była KOLOSALNA! ale akurat ładowałam telefon kiedy wpadłam na ten pomysł pozniej zapomniałam a później sie okazalo ze wypisali ich do domku... ale wyobraźcie sobie.. 3kg i 4,7... toż to ponad połowa więcej! hardcore..... powiem tak... skurcze pewnie bolą identycznie... ale ja miałam 3 kg cięzko wycisnąc. a co dopiero 4,7! :szok: o matko

Mimo że mała waży prawdopodobnie 4300 to wymiary mojej miednicy do tej wagi są odpowiednie..Należę do "szerokodupnych" więc może jakos ją wycisnę.Aby jak najszybciej bo to juz 8 dzień po terminie!!!:wściekła/y::tak:

reklama
Akurat taka waga powyżej 4 kg.może ładnie się rozłożyć jak dzidziuś jest długi-tak pod 60cm.Moja Oliwka miała tylko 51 cm.a ważyła 4100:rofl2:parcie było traumatyczne...Teraz chciałabym już urodzić zew wzg.na to że im bliżej terminu tym wizja kolejnego 4 kliowca coraz bardziej realna...

Do góry