reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
To my dziś 4m 8 d
waga - 6050 g
wzrost - 64 cm
Najniższa waga w szpitalu była 2270 g więc licząc od tej wagi młoda mi przybyła jakieś 3780 g.
teraz w ciagu ostatnich 3 tyg - 600 g, czyli wychodzi 200 g na tydzień wiec jest ok.

Oj, to prawda, ze zdziwieniem coraz większe ciuchy wykładam z szafki. Dzis M wyjął pajacyka na 68 cm a ja mówię żeby odłozył bo za duze, on jednak założył i jest w sam raz. To samo z body z Polską, jest na 68 i tez już dobre. A w pajacykach 62 juz nóg nie moze rozprostować. I mam wrażenie że tak w ostatnim mcu mi wystrzeliła i z waga i ze wzrostem przede wszystkim:-)
a ona chyba najmniejsza a lipcowych dzieciaczków bo 49 cm miała po urodzeniu.

reklama
Adaś ogólnie nosi 68 obecnie , ale np. body ma wszystkie na 56/62 i w nie wchodzi. Ma jeszcze parę rzeczy na 62 ale to jest raczej to duże 62. Nie mówiąc o tym że wchodzi już w rzeczy które są na 6 miesięcy no a nawet na 9 miesięcy , no ale ta zagraniczna rozmiarówka z polską rozmiarówką nie jest równa:happy2:

Do góry