reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

super waga i wymiary naszych pociech
ja dziś chciałam w przychodni zważyć syna to usłyszałam, ze za 3 tyg mam szczepienia to wtedy się zrobi:baffled:
ale pal licho za tydzień idę do swojej pediatry i ona dokona pomiarów
dziadkowie jednak zgodnie stwierdzili, że ich ukochany wnusio ślicznie przybrał:-)

reklama
Madzia737 twoja pociecha ma chyba większy apetyt od mojej więc bardzo się cieszę bo myślałam że tylko ja muszę prawie cały dzień z gołym cycusiem leżeć bo synek lubi przy "barku" grzać nosa :)

Niezłe te lipcowe dzieciaczki. Po prostu grubaski z nich :happy2: Mój Mały pewnie waży ok. 7kg bo 14.10 ważył 6500g :blink:Także czekamy na kolejne szczepienie i ważenie które mamy 27.11:-)

ojej ale mam zaległosci ja dopiero teraz znalazłam ten watek
mój szymko juz gdzies pisałam ale powtórze 4m-ce i 2tyg.
wazy 5900 ur 2700
dł 66cm ur 53

My po ważeniu. Tymek ma teraz 3 miesiące + tydzień.
Ostatni raz był mierzony trochę ponad miesiąc temu
i przybrał przez ten czas akurat troszkę ponad 1 kg :-p Fajnie.
Co prawda to nic w porównaniu z 1,5 kg Iki :-)
Waży teraz 7, 400 więc myślę, że to nie najgorzej jak na prawie najmłodszego lipcowiaczka.
Cóż w końcu ma być podobny do dziadzia który jest chłopem jak dąb. Starszy jest szczupły po 2 dziadziu wiec podobno sprawiedliwość ma być.

Wow! Ale nasi koledzy i koleżanki przybierają pięknie:tak:
Natusia dzisiaj 4600g i 60 cm :rolleyes:
Rekord to może nie jest ale cieszę się że rośnie wszerz i wzdłuż, może niezbyt szybko ale jednak :-)

No z Natalki to chyba top-modelka będzie, taki wzrost przy tej wadze;-) U nas pomiary koło 14-go przy bilansie, ale wczoraj, jako że w ręce mi wpadła miarka budowlana męża, to szybciutko Młodą sprawdziłam i ma pi razy oko 61-62 cm - waga pewnie okolo 6 kg - czyli jakiś kilogram na decymetr dzidziusia wychodzi:-)

reklama
No z Natalki to chyba top-modelka będzie, taki wzrost przy tej wadze;-)

Survi, chyba tak będzie:-D Śmiałam się że się mała tipsiara urodziła bo takie miała długie pazurki a tu się jeszcze chudziaczek zapowiada.... modelka jak nic :)) chociaż którz to wie.... co z niej wyrosnie ;)
Teraz bioderka ma takie szczuplutkie że jeszcze śmiga w Pampersach newborn bo większe są za szerokie. Brzusio nie powiem, niczego sobie ale generalnie kurcacek drobniutki jest.

Florka na długość podobna ale waga już nie piórkowa :-) ....a też był z niej taki krasnoludek malusi...
Natala pakuje ze wszystkich sił żeby dogonić siatkę centylową :-D

Ostatnia edycja:
Do góry