reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

My ważenie mamy jutro. jak w zeszłym tygodniu ważyłam Oliwię w domy to miała prawie osiem kg, ale zwykła waga łazienkowa nie jest zbyt dokładna, więc jutro skoryguję ciężkość mojej kruszynki :-)

reklama
waga Gabrysi z dnia 21 pazdziernika to 6600g czyli od porodu przytyla 3200g, chociaz mysle ze na dzin dzisiejszy to juz pewnie z 7kg wazy:-)

Waga Wiktorka 7700 g a przy porodzie ważył 4150 g w sumie w piatek mamu wizytę kontorlną więc sparwdzimy dokładnie wagę. Narazie na samym cycusiu myślę że nieźle mu idzie :)

:)
meldujemy sie po szczepieniu :)
w ciągu miesiąca dziecię przytyłio 1,5 kg:szok::szok::szok: jak dla nas to nowość:-):-):-):-):-)
także obecnie młoda waży 6100 i na długość 69 cm:-)

post 69cm:szok:moj KUba ma 59 hehe:-Dno a 1,5 kg to super wynik:tak:
my dopiero 3 .12 ważenie a już bym chciała wiedzieć ile teraz mały waży:zawstydzona/y:

Post: przyznaj się, co Ice do kaszki dosypujesz?:-D:-D:-D
My, coś czuję, pozostaniemy na szarym końcu, jeśli o wagę Lipczaków chodzi....i gdzie tu sprawiedliwość, Florka chudzielec, a fałdki jak u grubej baby:-p:-p

surv kaszkę robię po prostu na śmietanie kremówce:-D
niech się chowa zdrowo:-D:-D:-D
byliśmy na szarym końcu to musiała Ika nadrobić troszkę:-)

No to nie źle Ika przybrała,u nas w tydzień temu było 7500 kg.Maksiu ma nie złą wagę a przecież urodził się 3180g.
Jednak widzę że je już mniej bo je co 4 godziny i potrafi się zadowolić nawet 100 ml.A jakiś miesiąc temu to zjadał co 2 godziny 150 ml

reklama
dzisiaj przy okazji szczepienia zważyłam małą i ma 6500 ( a to znaczy że teściowej waga szukuje i pokazuje za dużo :-D) i 64 cm - urosła już 11 cm:-). Od porodu przytyła 3300 i biorąc pod uwagę, że jest tylko na cycu, to waga jest w jak najlepszym porządku (tak twierdzi lekarz)

Do góry