reklama
Agik. wystarcza mu. PO pierwsze nie chciałam mu dawac wiecej bo mu sie ulewalo wolalam dawac czesciej, ostatnio zrobiłam mu 180 ale nie zjadł i ja jeszcze gotuje mu zupki z miesem i zjada ok 150 i oprocz tego zjada caly słoiczek owoców.
A
agik25
Gość
No ja też nie mogę się doczekać kiedy będę dawać małemu jakieś inne jedzonko niż mleko. Obie babcie Wojtka mnie namawiają żebym już mu dała jabłko lub marchewkę ale ja się jakoś boję i chyba poczekam, aż skończy te 4 m-ce. Na razie zagęszczam mu mleko kleikiem i faktycznie mniej mu się ulewa.
Pycia, a powiedz mi jak robisz taką zupkę? Ja daję słoiczki, ale chciałabym spróbować podać taką własnej roboty. Wiem że gotuje się ziemniaka, pietruszkę i marchewkę. A jak Ty robisz? I jakie mięsko dodajesz?
Czarek po skończeniu 4 m-ca ważył 6600g, przybrał 700g w ciągu miesiąca :-)
Szopka no to pięknie !!!!
Dzagud. Ja robiłam zupke tak woda jak sie zagotowała to dodawałam marchew, seler pietruszke i ziemniaka, ciut soli odrobine cukru i na sam koniec kawałek piersi z krczaka.
Bo teraz to juz gotuje zupy na skrzydełkach zeby nie byly zmyt tłuste tak samo jak dla nas z tym ze mniej przyprawione(nam przyprawiam pozniej) no i on oczywiscie je ala rosolek a my np. ogrkową, własnie nie wiem kiedy moge mu zaczac podawac prawdziwe zupy typu, pomidorowa ogorkowa itp. Myslalam tak ze jak bedzie mial 5,5 m-ca
Bo teraz to juz gotuje zupy na skrzydełkach zeby nie byly zmyt tłuste tak samo jak dla nas z tym ze mniej przyprawione(nam przyprawiam pozniej) no i on oczywiscie je ala rosolek a my np. ogrkową, własnie nie wiem kiedy moge mu zaczac podawac prawdziwe zupy typu, pomidorowa ogorkowa itp. Myslalam tak ze jak bedzie mial 5,5 m-ca
reklama