reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Zobaczycie dziewczyny jak to sie zmieni ,moj Kacperek był tłusciutkim bobaskiem a roczny nie za duzy , do pierwszej klasy szczapicha a teraz grubasek i jest dobrze

reklama
Agik. wystarcza mu. PO pierwsze nie chciałam mu dawac wiecej bo mu sie ulewalo wolalam dawac czesciej, ostatnio zrobiłam mu 180 ale nie zjadł i ja jeszcze gotuje mu zupki z miesem i zjada ok 150 i oprocz tego zjada caly słoiczek owoców.

No ja też nie mogę się doczekać kiedy będę dawać małemu jakieś inne jedzonko niż mleko. Obie babcie Wojtka mnie namawiają żebym już mu dała jabłko lub marchewkę ale ja się jakoś boję i chyba poczekam, aż skończy te 4 m-ce. Na razie zagęszczam mu mleko kleikiem i faktycznie mniej mu się ulewa.

Pycia, a powiedz mi jak robisz taką zupkę? Ja daję słoiczki, ale chciałabym spróbować podać taką własnej roboty. Wiem że gotuje się ziemniaka, pietruszkę i marchewkę. A jak Ty robisz? I jakie mięsko dodajesz?

Dzagud. Ja robiłam zupke tak woda jak sie zagotowała to dodawałam marchew, seler pietruszke i ziemniaka, ciut soli odrobine cukru i na sam koniec kawałek piersi z krczaka.

Bo teraz to juz gotuje zupy na skrzydełkach zeby nie byly zmyt tłuste tak samo jak dla nas z tym ze mniej przyprawione(nam przyprawiam pozniej) no i on oczywiscie je ala rosolek a my np. ogrkową, własnie nie wiem kiedy moge mu zaczac podawac prawdziwe zupy typu, pomidorowa ogorkowa itp. Myslalam tak ze jak bedzie mial 5,5 m-ca

reklama
Kachasku wiesz ja z tym wzrostem Dawida nie bardzo moge zgodzic bo u nas w przychodni tak dziwnie mierza, według mnie ma 71, ale podaje zawsze ten wynik z przychodni

Do góry