reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

hausfrau...a propos testow owu....do apteki nie zagladalam, ale widzialam w dm...prawie 18 € ...:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::angry:chyba poszaleli...ile to kosztuje w polsce, tak dla porownania?

reklama
W Polsce kupowalam w aptece 5 sztuk w opakowaniu 23,50 zl- wiec cena jeszcze w miare normalna. Laski kupuja na allegro 20 szt. w opakowaniu + jeden test ciazowy za niecale 40 zl.

Dzieki Lenna, wytrwalosc- to mi jedynie zostalo, ach dzis mam chyba jeden z gorszych dni.

trzymaj sie beatko...pogoda wogole do bani...tez pozytywnie nie nastraja...sluchaj oskarka masz i organizujcie sobie wspolnie czas jak juz przyjdzie z przedszkola...czas wam szybciej i mile zleci...pozdrowienia dla synusia:-)

Tak wlasnie robimy. Synek nalezy do klubu sportowego, trenuje judo ale jest do grupa maluchow wiec wiecej maja gimnastyki niz chwytow judo. Treningi ma 2 razy w tygodniu we wtorek i w czwartek, wiec jest o.k. Jak jest cieplo to chodzimy na plac zabaw.

hausfrau...130.000 euro starczy wam prawdobodobnie tylko na mury...
To tyle do sfinansowania przez bank lenna mamy jeszcze kapitał własny ;-) i wyjdzie całkiem niezła sumka :-)
My zaplanowaliśmy, że jeśli się zdecydujemy to działkę kupimy małą. Nawet widzielismy ładne za 40.000 Euro. No i nie murowany domek tylko gotowy.
Co do tych banków to myslę, że prawda (jak mówi przysłowie) leży pośrodku... czyli ani jedna ani druga strona nie miała 100% racji... może nie stać nas na TAK wielki kredyt jak 130.000 ale na pewno na ratę w wysokości dzisiejszego czynszu plus trochę nas stać co miesiąc (bo w końcu co miesiąc płacimy za mieszkanie). I Sparkasse i Commerzbank przedstawili nam dwa ekstremalne scenariusze... tylko szkoda bo kolejna niemiecka instytucja do której się zraziłam...

Testy owulkowe też widziałam właśnie te w dm. Niby jest tam 5 pasków do testowania ale mimo to 18 Eurosów to dużo.

U mnie temperatura dzisiaj spadła ale mam nadzieję, że to jakiś błąd pomiarowy i od jutra będzie już tylko wyższa ;-) :tak:

Witajcie dziewczynki w ten ponury poranek!

Beatko za pół roku to postaramy się razem;-) Tymczasem wspominałaś coś o możliwości wyjazdu do Męża? Może szybciej zobaczysz się z Mężem i wtedy (na statku podziałacie?)

Lenno jestem po sieciach wod-kan, więc jakby ktoś potrzebował przyłącze wodociagowe lub kanalizacyjne albo instalacje to polecam sie na przyszłość!

Uwierzycie, że codziennie snią mi sie dzidziusie? Ostatnio : bliźniaki, chłopcy! I całą noc się nimi opiekuje a potem budzę się ze straszną tęsknotą. (wystepują w różnych połączeniach, czasem sama dziewczynka, czasem z bratem bliźniakiem...etc. i różne imiona:-)) Czy ja juz świruje heheheheeh?

Czesc Goociu, Lenno , Hausfrau .
Dzis temp. rano 36.6 C- lipa jak nic, bol krzyza i podbrzusza na zmiane, sluzu brak, zbliza sie @ jak nic. Tak maz cos tam mowil o wyjezdzie do niego, ale by sie bardzo bala leciec sama z synkiem do Ameryki, angielski znam slabo. No ale jak by byl lot przez Frankfurt to spoko, jest dobrze oznaczony. Ale lotnisko w LA, jest 2 razy wieksze- koszmar. Zobacze jak to bedzie, cos czuje w kosciach ze maz zaprosi nas w styczniu albo w lutym. Bedzie dobrze, no chyba ze nie dostane @ i okaze sie ze jestem w ciazy, wtedy to nigdzie nie polece.

reklama
Do góry