reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Ja po ciężkiej i nieprzespanej nocy, wiec mam temat tez do dyskusji: jakie macie rytuały wokół snu? Jak o niego dbacie? I jak radzicie sobie z bezsennością?
nie mam rytuałów. U mnie są dwie możliwości: albo zacznę chrapać jeszcze zanim dotknę glową poduszki, albo nie śpię do 3 🤦‍♀️

@LadyCaro rzuciła wyzwanie. Od tego momentu mamy do napisania jeszcze 50 stron! Łatwo nie będzie.
W związku z tym:
1. Jaka jest ostatnia rzecz jaką sfotografowałaś telefonem?
2. Co masz teraz w lodówce?
3. Jakie zwierzę byłoby dla Ciebie najbardziej przerażające gdyby mogło mówić?
Co myślicie o takim zestawie pytań pojebanych? :D
1. Upięcia włosów + noga małżonka
2. Ser, szynkę, paprykę, resztki masła, jajka, jogurty, majonez, ketchup, musztardę, syrop z bzu, winogrona, jabłka, kiełbasę.
3. Zwierzęta domowe - mogłyby by sprzedać właściciela 😂

Ja mam problem z moją siostrą, bo nie wiem co mówić w ogóle jak rozmawiać z nią. O ostatniej mojej ciąży dowiedziała się dopiero jak poroniłam. Chcą mieć dzieci, nic z tym nie robią, normalnie mówią jakby im to zwisało, a gdy są pod wpływem % wszystkie ich żale wychodzą. Ma mętlik w głowie jeśli chodzi o nich i nie wiem co jest lepsze - udawać że nic nie widzę, czy jednak próbować jakoś pomóc.
ja pewnie wykorzystała bym sytuację jak się żali po pijaku i bym się dowiedziała, czego potrzebuje... Bo to, że normalnie mówią jakby im zwisało, to nic nie znaczy niestety 😔
No ale gdyby mi powiedziała, że nic nie potrzebuje, to bym tylko zapewniła, że może się do mnie zawsze zwrócić i się wycofała. Bo tak na silę nie ma sensu, może przynieść odwrotny skutek

Odpowiedź na 1 najlepsza na świecie :)
Ej doprecyzuj ten bałagan ;)
A gdyby pająki kątniki albo mrówki mogły gadać?
No a jakby taki pająk przyszedł i powiedział, że w sumie to mu jest bardzo przykro, bo on kocha dobrą literaturę i wieczory przy lampce wina, ale oczywiście nikt nigdy o nic nie zapyta, tylko od razu z mordą: Won mi sprzed telewizora! albo Stefan! Pająk! Zabierz go! Albo co gorsza kapciem go…

Kilka dni temu mąż dodał ogłoszenie w internecie że odda za darmo złom. Pierdylion wiadomości. W tym jedna która była hitem.
Że Pan przyjedzie ale mamy mu zapłacić za paliwo ponieważ ono kosztuje a w ogłoszeniu pisze ze to za darmo oddajemy więc on nie wyda ani grosza 🙈

Macie jakieś takie "śmieszne" sytuacje?

Dobrze, że dzisiaj bez przysiadów. Wczoraj zrobiłam 21k kroków i czuję zmęczenie w nogach 😅
I boli mnie brzuch okresowo, a chyba powinnam mieć wczoraj owulację 🤔

a mówią też, że jak już będziecie mieli dzieci to przestanie być tak słodko i zaczniecie się kłócić?😆 ja mam świadomość, ze przy dziecku życie się zmienia diametralnie ale jak mi ktoś próbuje wmówić, że mój mąż z super wspierającego, troskliwego partnera się nagle zmieni we wkurwiającego egoistę no to jakoś nie widzę tego 😆
Zapewne mają na myśli to, że kazde z Was może chcieć przyjąć inną taktykę w wychowaniu, jedno będzie bardziej wyluzowane drugie dyscyplinujące, jedno z was chce na cos pozwolić a drugie z was zdecydowanie zabrania i jest milion sposobów jak się poróżnić w tym temacie - serio, jeśli każde z Was mając na myśli to samo, zechce zastosować co innego. Ja to mowię z doświadczenia ale wszystko to się okazuje dopiero w trakcie.

Ostatnia edycja:
Co to są krokodylki? :D
Dawaj ten bałagan! Co masz? :D
a w lodówce to mam standardowo jakieś wędliny, ser jajka, trochę zieleniny, brzoskwinie, piwko i napoje, jakieś jogurty i miskę z porzeczkami od sąsiadki 😁

Załączniki

• 7540939a-51d2-4e82-80cf-c820778101cf.jpeg
    7540939a-51d2-4e82-80cf-c820778101cf.jpeg
    66,8 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry