Avy
Fanka BB :)
Nie znam Twojej siostry, ale mogę Ci tylko napisać jak to wygląda z mojej perspektywy.Ja mam problem z moją siostrą, bo nie wiem co mówić w ogóle jak rozmawiać z nią. O ostatniej mojej ciąży dowiedziała się dopiero jak poroniłam. Chcą mieć dzieci, nic z tym nie robią, normalnie mówią jakby im to zwisało, a gdy są pod wpływem % wszystkie ich żale wychodzą. Ma mętlik w głowie jeśli chodzi o nich i nie wiem co jest lepsze - udawać że nic nie widzę, czy jednak próbować jakoś pomóc.
To, że nie mówią, że cokolwiek robią pod kątem starań to nie znaczy, że nic nie robią. Może po prostu nie chcą o tym rozmawiać? Uważam, że jeśli ktoś sam nie zaczyna takiego tematu to nie ma co na siłę cisnąć. Sam fakt, że ktoś jest siostrą to jeszcze nic nie znaczy. Można mieć super relacje, a można się nie znać. Jeśli macie dobry kontakt to może zapytaj ją przy okazji (na osobności) wprost: siostra, martwię się o Ciebie, jeśli chciałabyś o tym pogadać to pamiętaj, że jestem. Ważne, żeby to zrobić bez nakładania presji i długich wywodów.