reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Zapewne mają na myśli to, że kazde z Was może chcieć przyjąć inną taktykę w wychowaniu, jedno będzie bardzoej wyluzowane drugie dyscyplinujące, jedno z was chce na cos pozwolić a drugie z was zdecydowanie zabrania i jest milion sposobów jak się poróżnić w tym temacie - serio, jeśli każde z Was mając na myśli to samo, zechce zastosować co innego. Ja to mowię z doświadczenia ale wszystko to się okazuje dopiero w trakcie.
Już na samym początku ustaliliśmy jak będziemy wychowywać nasze dziecko, mąż miał trochę obiekcji - bo jego mam wychowywała go inaczej, ale doszliśmy do porozumienia. Teraz nic by nie zmienił i cieszy się że od samego początku podążaliśmy swoim torem wychowania 🙂

reklama
@LadyCaro rzuciła wyzwanie. Od tego momentu mamy do napisania jeszcze 50 stron! Łatwo nie będzie.
W związku z tym:
1. Jaka jest ostatnia rzecz jaką sfotografowałaś telefonem?
2. Co masz teraz w lodówce?
3. Jakie zwierzę byłoby dla Ciebie najbardziej przerażające gdyby mogło mówić?
Co myślicie o takim zestawie pytań pojebanych? :D
1.Ostatnio sfotografowane:
2.Zupa pieczarkowa
3.Świnka

Załączniki

• 20230716_211141.jpg
    20230716_211141.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 63
Ja po ciężkiej i nieprzespanej nocy, wiec mam temat tez do dyskusji: jakie macie rytuały wokół snu? Jak o niego dbacie? I jak radzicie sobie z bezsennością?
Masz tu naczelną bezsenniarę, ale pewnie z rytułałami nie pomogę - bo jedyne co robię to biorę tabletki na spanie :p
@LadyCaro rzuciła wyzwanie. Od tego momentu mamy do napisania jeszcze 50 stron! Łatwo nie będzie.
W związku z tym:
1) swoje śniadanie xD
2) majonez przede wszystkim :D
3) Carlos, bo za dużo widział

ja też używam mało masła, no ale mój mąż to już wybitnie. Ja muszę mieć muśnięte chociaż kanapkę bo nie zjem bez masła. A mój stary może nie używać wcale. Tostów też bez masła nie zjem a on tak. W tej kwestii się nie dogadujemy 😏
No właśnie dla mnie masło może nie istnieć, jak cos to posmaruje chleb jakimś serkiem…

1. Jakas kawa, książka i kwiatki w stylu instagramowym 😎😂
2. Jest zapchana, bo byłam wczoraj na zakupach 😀
3. Pająk, nienawidzę pająków.. a jak jeszcze takiego obleśnego, owłosionego zobaczę, to mnie aż ciary przechodzą

Już na samym początku ustaliliśmy jak będziemy wychowywać nasze dziecko, mąż miał trochę obiekcji - bo jego mam wychowywała go inaczej, ale doszliśmy do porozumienia. Teraz nic by nie zmienił i cieszy się że od samego początku podążaliśmy swoim torem wychowania 🙂
mój mąż też na początku widziałam że słuchał mamy bo przecież ona ich wychowywała ale nigdy tak żeby mi to narzucić, tylko w formie propozycji. Ja się trzymam od początku swoich przekonań i w pewnym momencie zobaczył że jednak to co mówili rodzice to już się czasy zmieniły i przyznał mi rację. Teraz trzyma moją stronę ☺️

mój mąż też na początku widziałam że słuchał mamy bo przecież ona ich wychowywała ale nigdy tak żeby mi to narzucić, tylko w formie propozycji. Ja się trzymam od początku swoich przekonań i w pewnym momencie zobaczył że jednak to co mówili rodzice to już się czasy zmieniły i przyznał mi rację. Teraz trzyma moją stronę ☺️
I prawidłowo ☺️

reklama
W związku z tym:
1. ogólnie ja trzaskam zdjęcia jak wściekła 😅 a ostatnie jest zdjęcie kartki w zeszycie, na której napisałam rozmiary odbitek zdjęć jakie mnie interesują, bo kupiłam multiramę rok temu i dziś dojrzałam do decyzji żeby w końcu wywołać fotki, także konsultowałam z koleżanką gdzie mi wywołają to, co potrzebne. I od samego rana wkładam zdjęcia do koszyka😅
2. Na pewno nie zjedzone od piątku ciasto🤣 wędzonego kurczaka, wędzonego na zimo łososia, jajka, mleko, sok pomarańczowy, jakieś sałaty i mnóstwo innych warzyw, w tym moją ukochaną fasolkę😆 Stary wczoraj był na zakupach i tak dokładnie nie sprawdzałam co tam wziął 😅 a i na bank jakieś prosecco i browary😜
3. Zaczęłam dyskusję na ten temat w biurze i wszyscy myślą, ze pojebana jestem ja 😂😂😂 ogólnie to ja chyba uważam, ze pies - bo pies wszystko widzi i wszystko słyszy 😂

Podobają mi się te zabawy!😁

Do góry