reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Szukając dziś info o tym oleju przy drożności znalazłam wywiad z lekarzem o tym. Mówił że jeśli nie daje się przepchać standardowo płynem jajowodów to lekarze powinni proponować kolejny krok cewnikowanie jajowodów. Ale mało kto o tym mówi. Trzeba się dowiadywać samemu 🙄. Tak jak i z tym olejem.. nie mowią o tym a badania na ten temat są. Ponoć ma działanie lecznicze, bardzo polecane przy endometriozie działa na immunologię i sam w sobie jako gęsty płyn przepycha więcej i lepiej niz sól czy pianka. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
Dziewczyny to ja mam kolejny temat z grupy fb, do której przed chwilą mnie dołączono 😅 bo o jej istnieniu uświadomiła mnie @Brownie1992 😘

Czy szczepiłyście na covid? Czy chorowałyście?

Ja szczepiłam się 2 razy - raz J&J i raz Pfizerem. Raz też byłam chora razem z caaaałą rodziną (widzieliśmy się 1 listopada i wtedy musiało się rozejść) plus sprzedałam też niektórym znajomym.

W międzyczasie moja siostra również zaszczepiona, urodziła po tych szczepionkach dwoje zdrowych, ślicznych dzieci, plus w ostatniej ciąży dwa razy chorowała na covid😵‍💫
Ja zaszczepiłam się raz j&j i raz przechorowałam. Moja kolezanka (39 lat) szczepiła się przed ciązą i 2 dawkę w ciąży już - ma zdrową córkę. Ale co do szczepienia dzieci miałam wątpliwości i nie zaszczepiłam ich właśnie z myślą o ich płodności w przyszłości.

Dziękuję za wsparcie🩷 mam plan -> ivf, więc opcje mam😊 teraz trzymamy kciuki za Twoją diagnostykę💪🤞
Pamietam, jak odległym tematem było dla mnie, a dla mojego meza to już w ogole in vitro...teraz jestesmy coraz blizej , pachnie grudniem..rodzinie nie mowie jeszcze o tym, na pewno jesli sie zdecydujemy powiedziec, to bedą nieptzychylne komentarze ze strony rodziny męża, ale w w sumie, mam ich gdzieś...

Szukając dziś info o tym oleju przy drożności znalazłam wywiad z lekarzem o tym. Mówił że jeśli nie daje się przepchać standardowo płynem jajowodów to lekarze powinni proponować kolejny krok cewnikowanie jajowodów. Ale mało kto o tym mówi. Trzeba się dowiadywać samemu 🙄. Tak jak i z tym olejem.. nie mowią o tym a badania na ten temat są. Ponoć ma działanie lecznicze, bardzo polecane przy endometriozie działa na immunologię i sam w sobie jako gęsty płyn przepycha więcej i lepiej niz sól czy pianka. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Ale droga sprawa, nie kazdego stac wylozyć 3 tysi tak o, i nie wiadomo czy faktycznie to jest takie skuteczne..

Pamietam, jak odległym tematem było dla mnie, a dla mojego meza to już w ogole in vitro...teraz jestesmy coraz blizej , pachnie grudniem..rodzinie nie mowie jeszcze o tym, na pewno jesli sie zdecydujemy powiedziec, to bedą nieptzychylne komentarze ze strony rodziny męża, ale w w sumie, mam ich gdzieś...
Rozumiem, że chodzi o względy religijne?

Z drugiej strony in vitro też nie daje gwarancji...
Gdyby okazało się, że Twoją jedyną szansą jest dziecko z in vitro i bylo by to w budzecie ponad limit, wzielabys z mezem pozyczkę? Mysle ze tak- poswiecila bys kazdy pieniądz na to, bo masz charakter fajterki- czy zadasz sobie to samo pytanie jak teraz zadałaś mi? Sadze ze nie, po prostu zaczniesz działać 🫶💪

reklama
Do góry