reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Dziewczyny szybkie pytanko odnośnie testów ovu. Mąż wymyślił szybki wypad na noc pod namiot i nie będę mogła rano zrobić testu … dodam że na ostatnich dwóch testach nie ma nic tj low a myśle że jeśli ovu będzie to 12-15 wiec jeszcze czas wiec …. Mogę olać jutro testowanie czy po prostu mogę zrobić jak wrócę tyle żeby nie pic nic z 2 h przed testowaniem …
Po miesiączce temperatura przed owu powinna lekko rosnąć lub być na mniej więcej stałym poziomie później lekko w dół i wystrzelić na ovu co nie 🙈 to u mnie nic się po temperaturze nic nie zapowiada

reklama
wiem, że weekend i nikogo tu nie ma, ale jak już ktoś przyjdzie to zarzucam zabawę.
Wasza największa wada i największa zaleta.

Moja wada: jestem okropnie emocjonalna, nie panuję nad tym, szybko się złoszczę, denerwuję, płaczę, wszystko mnie wzrusza.
Zaleta: bardzo dobrze potrafię przewidywać konsekwecje wszelkich działań.

I bonus: co najbardziej lubicie w swoim wyglądzie :D
Ja uważam, że mam bardzo ładny nos. I lubię tyłek. Mimo cellulitu.
Z wad to napewno jestem impulsywna i szybko się denerwuje, za duża krytyczność co do siebie.
Zaleta hmm szczerość, jestem mega rodzinna i pomocna.
W swoim wyglądzie lubię włosy, oczy i w tym momencie piersi 😄

wiem, że weekend i nikogo tu nie ma, ale jak już ktoś przyjdzie to zarzucam zabawę.

Moja wada: jestem okropnie emocjonalna, nie panuję nad tym, szybko się złoszczę, denerwuję, płaczę, wszystko mnie wzrusza.

Moje mocne strony : szczerość, rzetelność i dobra organizacja w pracy, zaradność.

Słabe : szybko się obrażam, emocjonalność, skłonność do panikowania w sytuacjach alarmowych.

Co do wyglądu to lubię swoje łydki , biust i pupę, uśmiech też jest spoko 😁

Dziewczyny szybkie pytanko odnośnie testów ovu. Mąż wymyślił szybki wypad na noc pod namiot i nie będę mogła rano zrobić testu … dodam że na ostatnich dwóch testach nie ma nic tj low a myśle że jeśli ovu będzie to 12-15 wiec jeszcze czas wiec …. Mogę olać jutro testowanie czy po prostu mogę zrobić jak wrócę tyle żeby nie pic nic z 2 h przed testowaniem …
Po miesiączce temperatura przed owu powinna lekko rosnąć lub być na mniej więcej stałym poziomie później lekko w dół i wystrzelić na ovu co nie 🙈 to u mnie nic się po temperaturze nic nie zapowiada
Zrób jak wrócisz, jeśli rano nie będziesz miała sprzyjających warunków😉

Wady: łatwo się wkurzam, bywam niezdecydowana, sporo przeklinam, jestem uparta i zawzięta- stary mówi, że bywam jak czołg idąc po swoje 💁🏻‍♀️
Zalety: towarzyska, zabawna, mega empatyczna i pomocna, lojalna, zaradna

Chyba najbardziej lubię szybką przemianę materii, wzrost i nogi, ale generalnie ostatnio mam podejście na zasadzie „odpie*dol się od siebie dziewczyno” i w zasadzie staram się lubić wszystko 😉
Ps. z opisu zazdroszczę nosa jak diabli 🥰

Ponoć to objaw, który też pojawia się we wczesnej ciąży i jest związany ze zwiększonym przepływem krwi przez nerki oraz ze zwiększeniem objętości osocza. Stąd pytanie czy któraś z dziewczyn też to odczuwała 🙂
nie sądzę by był to objaw ciąży. W zeszłym cyklu od owu latałam co godzinę na sikanie i ciąży brak więc to raczej nie to 😉

Cześć Dziewczyny. Wypadłam z obiegu na dwa dni i nie jestem w stanie Was nadrobić.

@Belferka gratulacje. Trzymam kciuki za przyrost 🍀🤞

@Avy, ja niestety póki co odpadam z przysiadów.

Widziałam dzisiejszą zabawę, więc dołączę.
Moją największą zaletą jest to, że jestem bardzo opanowana w kryzysowych sytuacjach takich jak zagrożenie życia, potrafię wtedy trzeźwo myśleć, racjonalnie działać i bardzo dobrze zorganizować pracę.

Moją największą wadą jest to, że bardzo szybko z równowagi wyprowadzają mnie zwykłe, codzienne sprawy.
A w swoim wyglądzie najbardziej lubię oczy i usta.

reklama

No to lecimy ;)

Wady: introwertyzm, brak umiejętności uzewnętrzniania negatywnych emocji, nadmierne analizowanie własnego zachowania w różnych sytuacjach;
Zalety: potrafię zrobić naprawdę wiele dla bliskich mi osób, potrafię stawiać sobie racjonalne cele, od jakiegoś czasu udało mi się osiągnąć taką wewnętrzną harmonię, dzięki której mam poczucie, że postępuję w zgodzie z sobą;

Co do wyglądu to całkiem dobrze czuję się w swojej skórze. Zmieniłabym tylko fałdkę na brzuchu ;)

Do góry