reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Dzięki :)
Nie podejrzewałam, że tak go to wszystko dotknie. Jeszcze wczoraj przyszły wyniki, że miał to być syn. Płakaliśmy oboje. Nawet obwiniał się za to, że los go pokarał za to, że chciał córkę i przy dwóch ciążach upierał się, że to nasza mała M.
Jeszcze wczoraj wieczorem karetka zabrała moją babcie z objawami udaru. Wypuścili ją po dwóch godzinach. O 23. Dzisiaj jest dokładnie do samo. Majaczy, ma halucynacje, robi jakieś irracjonalne rzeczy. Obawiamy się, że to ostatnie dni naszej ukochanej Babci.
To może być wszystko, ale może to być też odwodnienie. Starsze osoby często nie chcą pić, żeby nie chodzić siku, a teraz jest dużo większe zapotrzebowanie. Sprawdź koniecznie, czy babcia pije.

reklama
A my wróciliśmy od znajomych, było ognisko i kiełbaska. Przez to, że tak sucho to było maleńkie jak nigdy.
Na dzisiejszą zabawę nie mam odpowiedzi. Musiałaby się zastanowić.
Lubie swój uśmiech i dodatkowe kostki na stopach 🤪
Z wad to jestem pamiętliwa. Dużo rzeczy do zrobienia dobra organizacja. Dużo czasu na mało rzeczy zła organizacja.
To co kilka dziewczyn pisało o sobie do mnie też pasuje.
Pozdrawiam wszystkie inttiwertczki.

Też mi przyszło do głowy, że może babcia odwodniona?

Dobra dzika sytuacja 😂
Objawy owulacji miałam wcześniej. Test owulacyjny nie wychodził pozytywny. W 16 dc śluz rozciagliwy, wszystkie objawy owulacji. Dzisiaj test owulacyjny wydaje się być pozytywny i śluz też rozciagliwy. Chyba zgłupiałam?
Była ta owulacja, czy dopiero teraz?
Dołączam też wykres tempki. Staram się go robić tak, żeby bylo git, ale wiadomo.

Czy ta owulacja będzie? Czy była? Nic zupełnie nie rozumem już z tego...
Bardzo chciałabym Ci pomóc, niestety ja też dopiero co uczę się ogarniać testy i temperaturę, ale podbijam. Podbijam, podbijam.

Dobra dzika sytuacja 😂
Objawy owulacji miałam wcześniej. Test owulacyjny nie wychodził pozytywny. W 16 dc śluz rozciagliwy, wszystkie objawy owulacji. Dzisiaj test owulacyjny wydaje się być pozytywny i śluz też rozciagliwy. Chyba zgłupiałam?
Była ta owulacja, czy dopiero teraz?
Dołączam też wykres tempki. Staram się go robić tak, żeby bylo git, ale wiadomo.

Czy ta owulacja będzie? Czy była? Nic zupełnie nie rozumem już z tego...
a od którego dc zaczęłaś mierzyć temperaturę i robic owulaki? W które dc mierzyła temperaturę wcześniej lub później niż zazwyczaj i o której dokładnie? W które dc piłaś alkohol lub brałaś leki zawierające ibuprofen lub paracetamol i o której godzinie?

@KaMaLi myślę, że jesteś przed ovu jeszcze.

A mnie znowu w bambuko wykres robi, mam taki wodospad śluzu, że termometr po włożeniu wyskoczył😅🤣😂 wlozyłam ponownie, taki wzrost a test negatywny🙊🙉🙈
No doopa no

Załączniki

• Screenshot_20230709_063456_Flo.jpg
    Screenshot_20230709_063456_Flo.jpg
    129 KB · Wyświetleń: 51
a od którego dc zaczęłaś mierzyć temperaturę i robic owulaki? W które dc mierzyła temperaturę wcześniej lub później niż zazwyczaj i o której dokładnie? W które dc piłaś alkohol lub brałaś leki zawierające ibuprofen lub paracetamol i o której godzinie?
w 11 dc, moje cykle trwają zwykle 31-34 dni. Alkohol jedynie z piątku na sobotę, dwa piwa.
Temperatura o 7:30-8:00.
Raz mi się zdarzyło zmierzyć o godzinie 5:00, w piąteczek.

w 11 dc, moje cykle trwają zwykle 31-34 dni. Alkohol jedynie z piątku na sobotę, dwa piwa.
Temperatura o 7:30-8:00.
Raz mi się zdarzyło zmierzyć o godzinie 5:00, w piąteczek.

Dzisiaj temperatura zmierzona 7:15. 36,64. To od wczorajszej spadek o 0,1.
Może robie to ciulowo 😅
Trudno, mam zawsze podawaj zastrzyk 7 dni przed i w dniu owulacji, ale tersz odstęp byłby 5-dniowy, więc trochę za krótko.

Dzisiaj temperatura zmierzona 7:15. 36,64. To od wczorajszej spadek o 0,1.
Może robie to ciulowo 😅
Trudno, mam zawsze podawaj zastrzyk 7 dni przed i w dniu owulacji, ale tersz odstęp byłby 5-dniowy, więc trochę za krótko.
A i nie brałam paracetamolu, jedynnie furaginum z piątku na sobotę również z uwagi na zapalenie. Stąd te dwa wychlane piwa 😅.
Ja ogólnie jestem słabym zawodnikiem w piciu. Raz na wczas wypije %.

Dobra jebać te temperature. Tylko mnie to denerwuje i nie potrafię wyluzować i pozbyć się stresu.
Ja czesto wstaje w nocy sikać, budzę się i nie pamiętam tego. Mąż mi mowi, że wstawałam, albo z nim rozmawiałam. Także pewnie z tego tytułu ten wykres to się nadaje do kosza.
Jedziemy, jak wczoraj pozytyw, to owulacja dzisiaj. Robimy i tyle. A jak była wcześniej, to też spoko, staraliśmy się non stop regularnie. Łeb mi wybuchnie od tego🤯

reklama
Heja, ja przy piątkowych przysiadach niestety odpadłam, wczorajsze wykonane 😁
@Belferka gratulacje 🩷
@mademoseile_nika mam nadzieje, że z babcią się ułoży 😢
Co do moich zalet, to jestem empatyczna.
Wada- zbytni pesymizm, zawsze zakładam najgorszy scenariusz 🫣
Co do wyglądu: lubię swój kolor oczu, nie lubię nóg 😬
U mnie dziś 9dpo, sikłam na jeden jedyny test jaki mam i biało 🫣
Wczoraj mąż pracował na dworze i tak się spalił, że nie potrafił dzisiaj spać 🫨 ratuję go pantenolem i aloesem.
Miłego dnia 😇☀️🩵

Do góry