reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

No to lecimy ;)

Wady: introwertyzm, brak umiejętności uzewnętrzniania negatywnych emocji, nadmierne analizowanie własnego zachowania w różnych sytuacjach;
Zalety: potrafię zrobić naprawdę wiele dla bliskich mi osób, potrafię stawiać sobie racjonalne cele, od jakiegoś czasu udało mi się osiągnąć taką wewnętrzną harmonię, dzięki której mam poczucie, że postępuję w zgodzie z sobą;

Co do wyglądu to całkiem dobrze czuję się w swojej skórze. Zmieniłabym tylko fałdkę na brzuchu ;)

A to ciekawe! Jakoś nigdy nie postrzegałam swojego introwertyzmu jako wady. Najlepiej czuję się ze swoimi emocjami schowanymi gdzieś tam głęboko w sobie. Mam swoje wewnętrzne granice, dzięki którym dozuję dla otoczenia tylko to, co chcę, by ktoś o mnie wiedział i jest mi dobrze z tym, że przez to daję się poznać jedynie nielicznym osobom.

reklama
A to ciekawe! Jakoś nigdy nie postrzegałam swojego introwertyzmu jako wady. Najlepiej czuję się ze swoimi emocjami schowanymi gdzieś tam głęboko w sobie. Mam swoje wewnętrzne granice, dzięki którym dozuję dla otoczenia tylko to, co chcę, by ktoś o mnie wiedział i jest mi dobrze z tym, że przez to daję się poznać jedynie nielicznym osobom.
Traktuję mój introwertyzm jako wadę dlatego, że przez dużą ilość kontaktów międzyludzkich, na które jestem skazana w trakcie każdego dnia często czuję się przemęczona, mam trudności ze skupieniem się w trakcie rozmowy. Mam ochotę uciec, ale nie mam gdzie. Może po prostu źle obrałam sobie ścieżkę życiową? ;)

Hmmm....

Moje zalety: lubię robić plany, ale umiem je szybko modyfikować w razie potrzeby

Moje wady: szybko się wkurzam, ciężko mi się nawiązuje nowe znajomości, jestem emocjonalna (wada i zaleta), płaczliwa i to też mnie wkurza :D

Wygląd: nie lubię - ust, lubię - nos

Traktuję mój introwertyzm jako wadę dlatego, że przez dużą ilość kontaktów międzyludzkich, na które jestem skazana w trakcie każdego dnia często czuję się przemęczona, mam trudności ze skupieniem się w trakcie rozmowy. Mam ochotę uciec, ale nie mam gdzie. Może po prostu źle obrałam sobie ścieżkę życiową? ;)

To zrozumiałe. Ja lubię swoją pracę, bo moi pacjenci przeważnie są w analgosedacji. Wiadomo, jest też okres, gdy są przytomni, ale o ile nie jest to jakiś dłuższy okres czasu, to nie jest to dla mnie aż tak męczące. Co prawda po 12h pracy jedyne o czym marzę, to słuchawki na uszy, ulubiona muzyka i święty spokój. Najczęściej po pracy jestem zła i po prostu chcę być sama. Ja akurat do takich warunków się zaadaptowałam i jest mi z tym okej.

Dobra dzika sytuacja 😂
Objawy owulacji miałam wcześniej. Test owulacyjny nie wychodził pozytywny. W 16 dc śluz rozciagliwy, wszystkie objawy owulacji. Dzisiaj test owulacyjny wydaje się być pozytywny i śluz też rozciagliwy. Chyba zgłupiałam?
Była ta owulacja, czy dopiero teraz?
Dołączam też wykres tempki. Staram się go robić tak, żeby bylo git, ale wiadomo.

Czy ta owulacja będzie? Czy była? Nic zupełnie nie rozumem już z tego...

Załączniki

• 9614bcce-bc72-4f4e-ac4d-cc685e07d68f.jpeg
    9614bcce-bc72-4f4e-ac4d-cc685e07d68f.jpeg
    26,3 KB · Wyświetleń: 79
  • 3ee488b6-79f7-498c-ade5-be0b48f01183.jpeg
    3ee488b6-79f7-498c-ade5-be0b48f01183.jpeg
    12,4 KB · Wyświetleń: 79
Przysiady zrobione! 💪
Wady: szybko się denerwuję, jak nie mam humoru to nieświadomie psuje go innym, jak to mąż mówi, jak ja nie mam humoru to psuje go jemu, jak mi się uda to osiągnąć to jestem spełniona 🤷‍♀️
Zalety: najwieksza to asertywość
Nie lubię w sobie bebecha i ud, reszta jest akceptowalna :)

cieszę się, że tak tłumnie wzięłyście udział w zabawie :D
Ja byłam z mężem na festynie xD wracaliśmy piechotą kilka km, pokłóciliśmy się po drodze i w głowie już mu mówiłam, że chcę rozwodu i że nigdy, nigdy się do niego nie odezwę, ale już się pogodziliśmy 😅
Cieszę się, że nie tylko ja tak mam 🤣

reklama
Dobra dzika sytuacja 😂
Objawy owulacji miałam wcześniej. Test owulacyjny nie wychodził pozytywny. W 16 dc śluz rozciagliwy, wszystkie objawy owulacji. Dzisiaj test owulacyjny wydaje się być pozytywny i śluz też rozciagliwy. Chyba zgłupiałam?
Była ta owulacja, czy dopiero teraz?
Dołączam też wykres tempki. Staram się go robić tak, żeby bylo git, ale wiadomo.

Czy ta owulacja będzie? Czy była? Nic zupełnie nie rozumem już z tego...
PS. Wieeeem, że powinnam udać się do gina na monitoring. Spierzcie mi tyłek po prostu bo zasługuję 🙈
Chce to kurde chociaż trochę zrozumieć wykresowo 😂

PS. Przypominam dzisiejszą zabawę i przypominam, moją wadą jest to, że jestem panikarą, mocno się przejmuje.
Gdyby nie te leki, to byśmy po prostu sie kochali tyle😅

Do góry