reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Jeżeli chodzi o muzykę, to czy jestem osamotniona w miłości do dubstepu? 😅
Uuuu. Słabo u mnie z tym.

W młodości to byłam wyznawczynią rapu :) i tylko tego mogłam słuchać.

A dzisiaj to lubię klimat lat '80 i '90, ale lubię też polską muzyką :) W muzyce ważny jest dla mnie też tekst i przekaz, chyba, że jest orkiestra.

Ale metalu/ostrego rocka/dubstepu/techno/house nie lubię

reklama
Dziewczyny jak myślicie - iść w weekend na imprezę gdzie będzie ciężarna, małe dzieci i znajomi, którzy potrafią rzucać do nas zgryźliwe teksty czy zostać w domu z najbliższą rodziną, bardzo taktowną?
Nie mam za bardzo jak się z tej imprezy wykręcić a wiem, ze na pewno będą tematy porodów, żłobków itp.

Dziewczyny jak myślicie - iść w weekend na imprezę gdzie będzie ciężarna, małe dzieci i znajomi, którzy potrafią rzucać do nas zgryźliwe teksty czy zostać w domu z najbliższą rodziną, bardzo taktowną?
Nie mam za bardzo jak się z tej imprezy wykręcić a wiem, ze na pewno będą tematy porodów, żłobków itp.
Mnie już dopadł taki wk... na takie osoby, że jak jedną z zapraszających osób byłaby tą zgryźliwą, to powiedziałabym wprost dlaczego nie zamierzam przyjść.

Twoje zdrowie psychiczne i Twój komfort ponad wszystko inne. Jeżeli się obawiasz, nie chcesz iść to bym nie szła. Została tam gdzie czuje się bezpiecznie i dobrze.
Jak się źle poczujesz to nikt Ci łez z tego towarzystwa nie obetrze, nie poda chusteczki ani nie zapłaci za terapie :)

Myślę, że sama już sobie odpowiedziałaś na to pytanie. Nie ma sensu pakować się w paszczę lwa, gdy nie ma się siły na walkę z jego zębami. Jako świetna wymówka zawsze działa grypa żołądkowa - nawet rodzice małych dzieci się jej boją :)

Mnie już dopadł taki wk... na takie osoby, że jak jedną z zapraszających osób byłaby tą zgryźliwą, to powiedziałabym wprost dlaczego nie zamierzam przyjść.
W sumie to tam prawie wszyscy będą tacy jeśli chodzi o facetów. Niby kolega koledze rzuca głupi żart. Nie mają chłopaki taktu, ale wprost im nie powiemy o co chodzi..

"zgryźliwe teksty"? Dzizas. Zależy jak się czujesz i jak reagujesz na takie teksty bo nawet jeśli dobrze to z czasem możesz mieć dość i humor zepsuty.

Ja jestem chyba w dobrym stanie ostatnio ale gdy teściowa non stop powtarzała że przyda się kuzyn dla nowonarodzonego bratanka, że musimy od nich wziąć ciuszki its to przez resztę dnia nie mogłam przestać narzekać mężowi na teściową 😬

Myślę, że sama już sobie odpowiedziałaś na to pytanie. Nie ma sensu pakować się w paszczę lwa, gdy nie ma się siły na walkę z jego zębami. Jako świetna wymówka zawsze działa grypa żołądkowa - nawet rodzice małych dzieci się jej boją :)
Tak, odpowiedź jest dla mnie jasna, jedyna słuszna decyzja to odmówić. Jeszcze kilka dni przed okresem, to byłoby dla mnie za dużo. Ale potrzebowałam, żebyście mnie w tym utwierdziły. Dzięki dziewczyny! ❤️

reklama
"zgryźliwe teksty"? Dzizas. Zależy jak się czujesz i jak reagujesz na takie teksty bo nawet jeśli dobrze to z czasem możesz mieć dość i humor zepsuty.

Ja jestem chyba w dobrym stanie ostatnio ale gdy teściowa non stop powtarzała że przyda się kuzyn dla nowonarodzonego bratanka, że musimy od nich wziąć ciuszki its to przez resztę dnia nie mogłam przestać narzekać mężowi na teściową 😬
Jak mam dobry nastrój to nawet po mnie to spływa i obracam w żart. Ale jak jestem w gorszej kondycji, a przed okresem to wiadomo.. to może być ciężko.
Z drugiej strony może na zapas się przejmuje i nakręcam, a może już im się znudziło i wcale takich tekstów nie bedzie, tylko fajna impreza. Ale obawy są 🤷🏻‍♀️

Do góry