reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
[
Niestety, bo mam cholera dyżury w robo, zwane inaczej nadgodzinami. Także dylam do 20 przed urlopem. Braki kadrowe ofc w firmie 😔.
Szczerze, odechciewa mi się już wszystkiego.
Tracę motywację, nie umiem w te tematy owulacyjne, wykresowe, testowe.
Denerwuje mnie to, demotywuje. Chyba jednak porzucę to staranie. Nie dla mnie ta bitwa.
A masz swoje owulacje w ogóle? Jeśli tak to może tak jak nikaplis radzi - walić testy i trzonie regularnie a na pewno się wstrzelicie :)

To jest mały? Użytkowej mam trochę więcej i zastanawiam się po co mi to było. Działkę też mamy dużą, nie wiem kiedy ją ogarniemy 🤷 robiliśmy ogrodzenie i znów musimy nawieźć ziemi bo miejscami posiadała od przejazdów z pomurówkami, więc odnowa zabawa z równaniem terenu i sianie trawy.

Tam mi się przypomniało, pisałyście ostatnio o tarasach i mój Luby wymyślił przerabianie naszego, wziął się za niego na drugi dzień. Był kawał o penisie i firance, on mi puszcza go wczoraj 🙈 normalnie jakaś telepatia 😂
nie mówię, że mały, ale wydawało mi się, że raczej standardowy. Wiadomo, jak się wprowadzałam z dwupokojowego mieszkania to był ogromny, ale jak tak patrzę po wielkości domów w okolicy czy tam po znajomych, to nie wydaje mi się, żeby ten dom był jakoś większy, przynajmniej pod względem liczby pokoi. Nie mieszkałam wcześniej nigdy w domu, tu się wprowadziłam do męża na gotowe, więc w sumie nie wiem, skoro mówicie, że duży, to może i duży 😅

Właśnie to nie wesele, dlatego się zastanawiam. Ślub cywilny + obiad. Na zaproszeniu "bez eleganckich strojów" :D
Screenshot_20230706-111134~2.pngJa tak byłam na ostatnim weselu. Luzacko. Sukienki właściwie ubieram może 2-3 razy w roku. Mama:ale chyba nie idziesz w tych butach?
Byłam w 4 miesiącu ciąży, złapałam covida, sporo kombinacji żeby dojechać. Ślub był w plenerze, w międzyczasie zaczęło padać, biedne panie biegnące po mokrej trawie w szpilkach 😁
Przez covid nie poszliśmy na następne wesele. Oj tam była zajebista dwudniowa impreza. Do tej pory mi żal, że nie poszliśmy.

powiem Ci, że aż się zdziwiłam. Wczoraj kupiłam w biedrze ten go vege i naprawdę jestem w szoku, jak smakowo przypomina zwykły majonez. Nawet mój mąż tak mówi, a on ma wyczulony smak. Niestety to dalej sporo kcal jak na moje potrzeby, bo ja najchętniej bym dodawała majonez i ketchup do wszystkiego 😂
Też miewam fazy na keczonez. Do frytek to już obowiązkowo mieszanka majonezu u keczupu.

U mnie znowu rano było kilka kropli krwi (jak w poniedziałek), a teraz dalej cisza. Poza tym, ze kłuje mnie w okolicach macicy i jajników. Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze ;/ Jutro rano zrobię pewnie test, bo planujemy się wieczorem wybrać na imprezę.

reklama
Pojechałam dziś na miasto, to odwiedziłam bibliotekę i poszłam kupić test. Niech leży. Zarezerwowałam "Atlasa", bo chodliwy, 3 książki mają, 3 w kolejce jestem do jednej z nich. To sobie kryminał przeniosłam.
Ja to od 3 dni się czuje na okres. No, ale ja mam jeszcze wszystko rozjechane. Pożyjemy zobaczymy.

Moja torba do biblioteki.
IMG_20230706_125452741~2.jpg

Do góry