reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
No tak, z wszystkim tak jest. Ja ze Starszym jak poszłam załatwiać ślub to proboszcz na moje parafii przyczepił się że nie ma indexu 🤦 musiał przynieś mu świadectwo szkolne z ocena końcową z religii, a jak nie to miał zdawać pytania do bierzmowania.
Moje koleżance ksiądz w naszej nie chciał dać ślubu, bo żyli w grzechu. Byli po ślubie cywilnym i chcieli wziąć ślub kościelny. W parafii młodego ksiądz się uciszył, że chcą przyjąć sakrament i z radością ślubu udzielił.

Nie wiem czy to nienormalne, my też mamy swoje preference, odnośnie nagrobka - nie czuj się osamotniona.
Jedyne w czym się nie zgadzamy jako para, to to , że ja chcę po śmierci być w całości, a on woli kremacje.
Oboje jesteśmy wierzący, chodzimy do kościoła I uczestniczymy w sakramentach nie wstydząc się tego- mimo, że wiekszosc znajomych jest niewierząca.
Absolutnie nie mamy z tym problemu i uważamy , że każdy ma prawo wierzyć w to co chce, nikogo nie oceniamy - I wymagamy tego samego.
Jak wiadomo sam kler pozostawia nieczesto wiele watpliwosci, to jaką "polityke czesto uprawia", ale my z mezem modlimy sie nie dla ksiezy, a dla naszych przekonań - I jak narazie jest Nam a tym ok🙂
No właśnie!!! Ja też potrafię na klerze psy wieszać ale jednak do kościoła nie chodzę „dla księdza”. A powiedz mi, jak to u Was na obczyźnie wyglada, macie tam jakieś polskie kościoły i msze po polsku normalnie?☺️

Moje koleżance ksiądz w naszej nie chciał dać ślubu, bo żyli w grzechu. Byli po ślubie cywilnym i chcieli wziąć ślub kościelny. W parafii młodego ksiądz się uciszył, że chcą przyjąć sakrament i z radością ślubu udzielił.
u nas była taka sytuacja, że moja siostra ma najstarszego syna z „innowiercą” i to gruby rozjazd bo mimo, iż w Tajlandii 95% populacji to buddyści, to jej się trafił muzułmanin 😬 także grubo, przy czym z niego taki muzułmanin jak u nas większość „katolików” tj. do wiary się przyznaje i w duże święta uczestniczy ale ogólnie to wyjebane na te wszystkie przykazania 😉 w każdym razie - chcieliśmy dziecko ochrzcić. To wyobraźcie sobie, ze ówczesny proboszcz zasraniec, zamiast ucieszyć się, że nowa duszyczka do wspólnoty i zaklepać dziecko czym prędzej, to powiedział, ze on chyba nie może ochrzcić dziecka z ojca innej wiary i gdzieś do biskupa dzwonił pytać… 🙄

Trochę zmienię temat ale przyznam się Wam co mi się śniło ostatniej nocy…
Tak jakby zostałam prostytutką🤯🤯🤯🤯🤯 normalnie się szykowałam z jakimiś dziewczynami żeby jechać do jakiegoś klienta😱 a wcześniej byłam u spowiedzi?? I na jakimś takim briefingu w sensie odprawie przed tym wyjściem? I tak jakby nie poszłam do tego klienta bo się spóźniłam???
No mega pojebane to było.
Obudziłam się zła na siebie i cały dzień odczuwam niesmak związany z tym snem🤣
Słyszałam że "dziwne" sny są jednym z objawów ciążowych 😁😁 trzymam kciuki ✊🙂

No właśnie!!! Ja też potrafię na klerze psy wieszać ale jednak do kościoła nie chodzę „dla księdza”. A powiedz mi, jak to u Was na obczyźnie wyglada, macie tam jakieś polskie kościoły i msze po polsku normalnie?☺️
W swojej miejscowosci mam 1 kosciół katolicki angielski, miejscowość dalej mam polski kościół katolicki, w ktorym 1 msza jest prowadzona w jezyku polskim, no chyba że jest na wyjeździe albo urlopie, wtedy jest po angielsku, a polski ministrant czyta ewangelię po polsku a reszta jest wtedy po angielsku- jeździmy tam.

reklama
Do góry