Magdalena09
Fanka BB :)
to samo pomyślałamTo coś wyglada jak fiutki czy tylko ja to widzę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to samo pomyślałamTo coś wyglada jak fiutki czy tylko ja to widzę
to,nocą nie jest mała więc ja bym pojechała do szpitala. Jaka różnica skąd jej przyniesiesz wynik? Przecież w alabie nie zrobią lepszychChcę jutro podjechać do labu zrobić te badania, bo dzisiaj nie dałam rady. Mam m.in. glukozę i insulinę na czczo, po 1h i po 2h. Babka mówiła, że najlepiej zrobić badania w Alabie (nawet karteczkę, na której wpisywała badania miała z alabu, więc ma z nimi jakiś kontrakt). Okazuje się, że alab u mnie jest w soboty nieczynny, więc musiałabym zrobić badania w poniedziałek, a nie mam czasu siedzieć tyle godzin w labie w dzień roboczy. Poza tym sprawdziłam sobie cennik i np. AMH w alabie kosztuje 232zł a w szpitalu 68zł!
Czy uszanować to, że babka sugerowała zrobić w Alabie, stracić pół poniedziałku i przepłacić czy olać sugestię i jechać jutro do szpitala na badania?
takie cele to i ja robię ale różnica w cenach kosmiczna. Alab jest chyba najdroższy, ja najczęściej robię w diagnostyceJa nie wiem czy wy lubicie te moje excele czy jaja sobie ze mnie robicie, ale u mnie to już zboczenie:
Zobacz załącznik 1551740
co to za różnica gdzie pójdziesz aby gdzieś zrobić badania i tyle ,raczej wyniki będą ją interesowały a nie .Chcę jutro podjechać do labu zrobić te badania, bo dzisiaj nie dałam rady. Mam m.in. glukozę i insulinę na czczo, po 1h i po 2h. Babka mówiła, że najlepiej zrobić badania w Alabie (nawet karteczkę, na której wpisywała badania miała z alabu, więc ma z nimi jakiś kontrakt). Okazuje się, że alab u mnie jest w soboty nieczynny, więc musiałabym zrobić badania w poniedziałek, a nie mam czasu siedzieć tyle godzin w labie w dzień roboczy. Poza tym sprawdziłam sobie cennik i np. AMH w alabie kosztuje 232zł a w szpitalu 68zł!
Czy uszanować to, że babka sugerowała zrobić w Alabie, stracić pół poniedziałku i przepłacić czy olać sugestię i jechać jutro do szpitala na badania?
Na pewno budujesz swiadomosc nie wiedzialam że mogą być takie różnice w cenie teraz mam juz wszystkie badania zrobione, ale nastepnym razem porownam ceny w mojej okolicyJa nie wiem czy wy lubicie te moje excele czy jaja sobie ze mnie robicie, ale u mnie to już zboczenie:
Zobacz załącznik 1551740
Tak, tylko ona pewnie jakaś kasę dostanie jak zrobię w alabieco to za różnica gdzie pójdziesz aby gdzieś zrobić badania i tyle ,raczej wyniki będą ją interesowały a nie .
W niektórych badaniach warto też patrzeć na czas realizacji. @Bolilol chyba nadal nie ma kariotypu, a ja robiłam później i wynik mam już od prawie 3 tygodni.Na pewno budujesz swiadomosc nie wiedzialam że mogą być takie różnice w cenie teraz mam juz wszystkie badania zrobione, ale nastepnym razem porownam ceny w mojej okolicy
Jebać, jedz do szpitala. Ja za to dziś jadę na wymazyChcę jutro podjechać do labu zrobić te badania, bo dzisiaj nie dałam rady. Mam m.in. glukozę i insulinę na czczo, po 1h i po 2h. Babka mówiła, że najlepiej zrobić badania w Alabie (nawet karteczkę, na której wpisywała badania miała z alabu, więc ma z nimi jakiś kontrakt). Okazuje się, że alab u mnie jest w soboty nieczynny, więc musiałabym zrobić badania w poniedziałek, a nie mam czasu siedzieć tyle godzin w labie w dzień roboczy. Poza tym sprawdziłam sobie cennik i np. AMH w alabie kosztuje 232zł a w szpitalu 68zł!
ja w ciąży dostawałam skierowania do alabu a robiłam w diagnostyce prywatnie niektóre badania bo miałam bliżejTak, tylko ona pewnie jakaś kasę dostanie jak zrobię w alabie
patrz na siebie nie na innychTak, tylko ona pewnie jakaś kasę dostanie jak zrobię w alabie