reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Chcę jutro podjechać do labu zrobić te badania, bo dzisiaj nie dałam rady. Mam m.in. glukozę i insulinę na czczo, po 1h i po 2h. Babka mówiła, że najlepiej zrobić badania w Alabie (nawet karteczkę, na której wpisywała badania miała z alabu, więc ma z nimi jakiś kontrakt). Okazuje się, że alab u mnie jest w soboty nieczynny, więc musiałabym zrobić badania w poniedziałek, a nie mam czasu siedzieć tyle godzin w labie w dzień roboczy. Poza tym sprawdziłam sobie cennik i np. AMH w alabie kosztuje 232zł a w szpitalu 68zł!
Czy uszanować to, że babka sugerowała zrobić w Alabie, stracić pół poniedziałku i przepłacić czy olać sugestię i jechać jutro do szpitala na badania?
to,nocą nie jest mała więc ja bym pojechała do szpitala. Jaka różnica skąd jej przyniesiesz wynik? Przecież w alabie nie zrobią lepszych

Chcę jutro podjechać do labu zrobić te badania, bo dzisiaj nie dałam rady. Mam m.in. glukozę i insulinę na czczo, po 1h i po 2h. Babka mówiła, że najlepiej zrobić badania w Alabie (nawet karteczkę, na której wpisywała badania miała z alabu, więc ma z nimi jakiś kontrakt). Okazuje się, że alab u mnie jest w soboty nieczynny, więc musiałabym zrobić badania w poniedziałek, a nie mam czasu siedzieć tyle godzin w labie w dzień roboczy. Poza tym sprawdziłam sobie cennik i np. AMH w alabie kosztuje 232zł a w szpitalu 68zł!
Czy uszanować to, że babka sugerowała zrobić w Alabie, stracić pół poniedziałku i przepłacić czy olać sugestię i jechać jutro do szpitala na badania?
co to za różnica gdzie pójdziesz 🤷‍♀️ aby gdzieś zrobić badania i tyle ,raczej wyniki będą ją interesowały a nie :) .

Ja nie wiem czy wy lubicie te moje excele czy jaja sobie ze mnie robicie, ale u mnie to już zboczenie:
Zobacz załącznik 1551740
Na pewno budujesz swiadomosc ;) nie wiedzialam że mogą być takie różnice w cenie 😀 teraz mam juz wszystkie badania zrobione, ale nastepnym razem porownam ceny w mojej okolicy

Na pewno budujesz swiadomosc ;) nie wiedzialam że mogą być takie różnice w cenie 😀 teraz mam juz wszystkie badania zrobione, ale nastepnym razem porownam ceny w mojej okolicy
W niektórych badaniach warto też patrzeć na czas realizacji. @Bolilol chyba nadal nie ma kariotypu, a ja robiłam później i wynik mam już od prawie 3 tygodni.

Jebać, jedz do szpitala. Ja za to dziś jadę na wymazy 🤣

reklama
Do góry