reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Jestem sama sobie winna, nie zwracałam uwagi na to co jem, na to ile jem, przede wszystkim jadłam zbyt dużo chipsów i fast foodow.
Od dziś sama rzucam się na wyzwanie 21 dni bez cukru. ;) No chyba, ze któraś chce do mnie dołączyć, będzie raźniej ? :)
ja tylko tak poradzę - nie obcinaj teraz wszystkieo z założeniem, że będziesz jeść czysto na 100%. To porwadzi do zupełnie odwrotnych skutków, bo bedziesz strasznie tęsknić. Możesz jeść słodycze i fasty, tylko wliczaj je do swojego zapotrzebowania. Jak chcesz zjeść maka to zjedz w ramach obiadu i nie bardzo dużo, tylko normalnie kanapkę i frytki. Jak chcesz zjeść batona to zjedz batona i wlicz go do zapotrebowania. Są słodycze z kalorycznością +/- 100 kalorii, to nie jest dużo, a głowa bedzie spokojna.
Nie rzucaj się od razu na głeboką wodę.

reklama
ja tylko tak poradzę - nie obcinaj teraz wszystkieo z założeniem, że będziesz jeść czysto na 100%. To porwadzi do zupełnie odwrotnych skutków, bo bedziesz strasznie tęsknić. Możesz jeść słodycze i fasty, tylko wliczaj je do swojego zapotrzebowania. Jak chcesz zjeść maka to zjedz w ramach obiadu i nie bardzo dużo, tylko normalnie kanapkę i frytki. Jak chcesz zjeść batona to zjedz batona i wlicz go do zapotrebowania. Są słodycze z kalorycznością +/- 100 kalorii, to nie jest dużo, a głowa bedzie spokojna.
🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Tak wiem, dziękuje za poradę. Ja muszę wprowadzić dwa tygodnie reżimu 😝 , bo wiem, ze inaczej się u mnie nie da. Muszę mieć plan i się go trzymać.Ale Założeniem jest, ze po prostu będę jeść zdrowo, nie mam zamiaru robić głodówek czy jeść 1200 kcal ;) po prostu zrezygnować z kilku rzeczy, które mi nie sluza. Mam już kilka przepisów na zdrowe słodkości ( z tym cukrem chodziło mi, ze nie będę jadła nic, co zawiera biały cukier ), ale desery słodzone np. daktylami są dla mnie Ok.
W 2017 roku zrobiłam sobie taki prawdziwy detox od cukru, wyobraźcie sobie, ze po trzech tygodniach zmieniły mi sie kubki smakowe… teściowa zaprosiła mnie na sernik- który wychodzi jej rewelacyjnie ( sernik i tiramisu to jedyne ciasta jakie kocham m, innych jeść nie musze ;)) i wyobraźcie sobie,… ja w tym serniku czułam cukier…, byl tak cholernie słodki i powiem wam , ze dosłownie wymusiłam w siebie ten kawałek …(nie, teściowa nie dodala do przepisu więcej cukru, zrobiła go tak jak zawsze)
Niestety, od kilku miesięcy traktowałam mój organizm jak śmietnik. :(

Tak wiem, dziękuje za poradę. Ja muszę wprowadzić dwa tygodnie reżimu 😝 , bo wiem, ze inaczej się u mnie nie da. Muszę mieć plan i się go trzymać.Ale Założeniem jest, ze po prostu będę jeść zdrowo, nie mam zamiaru robić głodówek czy jeść 1200 kcal ;) po prostu zrezygnować z kilku rzeczy, które mi nie sluza. Mam już kilka przepisów na zdrowe słodkości ( z tym cukrem chodziło mi, ze nie będę jadła nic, co zawiera biały cukier ), ale desery słodzone np. daktylami są dla mnie Ok.
W 2017 roku zrobiłam sobie taki prawdziwy detox od cukru, wyobraźcie sobie, ze po trzech tygodniach zmieniły mi sie kubki smakowe… teściowa zaprosiła mnie na sernik- który wychodzi jej rewelacyjnie ( sernik i tiramisu to jedyne ciasta jakie kocham m, innych jeść nie musze ;)) i wyobraźcie sobie,… ja w tym serniku czułam cukier…, byl tak cholernie słodki i powiem wam , ze dosłownie wymusiłam w siebie ten kawałek …(nie, teściowa nie dodala do przepisu więcej cukru, zrobiła go tak jak zawsze)
jasne, zrób tak, zeby dla Ciebie było jak najlepiej 😘 tylko dbaj też o swoja głowę, to bardzo ważne :)

a po tym jednynm piwie wczoraj boli mnie głowa, więc ja rezygnuję z tego czelendżu xD
chociaż z drugiej strony jak mam te plamienia to wiadomo, ze nie jestem w ciąży to se mogę drina dzis walnąć, a co

ja zauważyłam, że spadła mi tolerancja na cukier od momentu, kiedy jakieś 2 lata temu zaczęłam patrzeć na to co jem😅 i przeszłam na styl niskowęglowodanowy, siłą rzeczy wtedy spadło spożycie cukru w mojej diecie i teraz często odbieram coś jako za słodkie, chociaż kiedyś tak nie było 😅

reklama
śniadanko :)
Pół kostki sera halloumi, pomidor i dwa jajka, posolić, popieprzyć, dodać przyprawy ras el hanout , podsmażyć 4-5 min na patelni, posypać zielenizna i gotowe 😀

Załączniki

• IMG_4204.jpeg
    IMG_4204.jpeg
    279,4 KB · Wyświetleń: 81
Do góry