reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Każda aplikacja ma z tego co kojarzę ustawienia indywidualnej długości trwania cyklu i potem na podstawie wpisanych danych z kilku miesięcy algorytm podpowiada termin prawdopodobnego okienka płodnego. Tak samo jeśli kogoś faza lutealna jest krótsza niż książkowa 14, to appka się musi nauczyć przesuwać proponowany dzień owulacji ale tylko na podstawie wprowadzonych danych. Mam wrażenie ze tylko osoby które maja turbo regularne cykle mogą się z duża doza pewności opierać tylko na kalendarzyku do wyznaczania owulacji.

reklama
Oooo to dobrze wiedzieć, że jakby wyszła infekcja to jeszcze nic skreślonego. Przydatne info 🥰
Generalnie jestem zadowolona z wizyty, mimo tego, że nie rozwiała wszystkich moich wątpliwości.
Fajnie , że owu potwierdzona i dostałam progesteron jako wspomaganie - ale tak jak mówisz, elastyczny lekarz i wyniki jeszcze do skonsultowania z endo i plan jest na dalsze kilka miesięcy - więc generalnie wizyta na tak.
Jeszcze zobaczymy co załatwie i co wyjdzie w Pl.
ważne, że coś do przodu!

reklama
Mam Ovufirend i Premom, używam 3 miesiące ale jeszcze ich nie rozumiem, też mam rozjazd między nimi o 2 dni 🤷‍♀️
A w obu aplikacjach ustawiona jest ta sama długość cyklu?
Ja mam kalendarzyk Bella i apkę fitbit z zegarka. Miedzy nimi jest rozjazd 2 dni w dacie owulki dlatego, ze w belli mam ustawiony cykl 31 dni na stałe, a fitbit bierze średnia długość cyklu z ostatnich miesięcy, teraz 29 dni. Biore na to poprawkę.
W tym miesiącu jeśli miałabym się sugerować aplikacjami to jedna pokazuje mi owu 27.07 a druga 29.07. Natomiast na usg 25.07 był już pęknięty pęcherzyk.

Do góry