reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

W Polsce z tego co ja się orientowałam to wymazy MUCHA są ważne 6 miesięcy.
Nie wiedziałam, tutaj mówiła , że miesiąc.
Będe dzwonić jak się uda to załatwie w pl tą drożność, bo to i tak musi być. Potem pewnie pójdę w tą stymulacje - zobaczymy.
I zasięgnę opini endo też.
Jeszcze za chwile niech się okaże infekcja, bo pobrała wymaz i dupa a nie drożność będzie w PL, bo i tak się może wydarzyć.

reklama
Będe dzwonić jak się uda to załatwie w pl tą drożność, bo to i tak musi być. Potem pewnie pójdę w tą stymulacje - zobaczymy.
Jeszcze za chwile niech się okaże infekcja, bo pobrała wymaz i dupa a nie drożność będzie w PL, bo i tak się może wydarzyć.
Właśnie sprawdziłam na stronie kliniki i jest informacja o ważności 6 miesięcy 😉

@Brownie1992 narobiłaś nam smaka na maka, ehhh 😁 no to dzisiaj podietowane, ale kupiłam też świeże szparagi i pietruszkę na targu w Londynie, mam nadzieje, że jestem rozgrzeszona ☺️🫣

Załączniki

• 20230727_142845.jpg
    20230727_142845.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 75
Czyli generalnie cieszymy się z tej wizyty, nie? Bo plan jest, lekarz dość elastyczny się wydaje, plan macie, więc super.
Co do wymazów to mi wyszła infekcja przed drożnością, ale zaraz był antybiotyk i jeszcze w tym samym cyklu zdążyłam zrobić drożność. Więc nie ma co się martwić na zapas.

Czyli generalnie cieszymy się z tej wizyty, nie? Bo plan jest, lekarz dość elastyczny się wydaje, plan macie, więc super.
Co do wymazów to mi wyszła infekcja przed drożnością, ale zaraz był antybiotyk i jeszcze w tym samym cyklu zdążyłam zrobić drożność. Więc nie ma co się martwić na zapas.
Oooo to dobrze wiedzieć, że jakby wyszła infekcja to jeszcze nic skreślonego. Przydatne info 🥰
Generalnie jestem zadowolona z wizyty, mimo tego, że nie rozwiała wszystkich moich wątpliwości.
Fajnie , że owu potwierdzona i dostałam progesteron jako wspomaganie - ale tak jak mówisz, elastyczny lekarz i wyniki jeszcze do skonsultowania z endo i plan jest na dalsze kilka miesięcy - więc generalnie wizyta na tak.
Jeszcze zobaczymy co załatwie i co wyjdzie w Pl.

Dziewczyny, używacie aplikacji przy staraniach? Ja miałam flo, a dziś sobie ściągnęłam ovufriend. Przepisałam objawy z flo do nowej apki i ta nowa mi wyznacza owulację na inny dzień 🥴 i w związku z tym mam pytanie, bo to pierwszy miesiąc kiedy zwracam na to uwagę i najzwyczajniej w świecie guzik wiem 🙈 śluz płodny kończy się w dzień owulacji? Czy kilka dni później?

Dziewczyny, używacie aplikacji przy staraniach? Ja miałam flo, a dziś sobie ściągnęłam ovufriend. Przepisałam objawy z flo do nowej apki i ta nowa mi wyznacza owulację na inny dzień 🥴 i w związku z tym mam pytanie, bo to pierwszy miesiąc kiedy zwracam na to uwagę i najzwyczajniej w świecie guzik wiem 🙈 śluz płodny kończy się w dzień owulacji? Czy kilka dni później?
ogólnie to u każdej inaczej, musiałabyś sobie sprawdzic apkę i śluz z monitoringiem, żeby mieć szerszy obraz.
Natomiast z tego co obserwuję, większość dziewczyn w tym ja w dzień owulacji raczej już nie ma sluzu płodnego.

reklama
ja używam na codzien mój kalendarzyk ale jak pobrałam flo to w ogóle inaczej mi pokazuje jakby wszystko o jeden dzień wcześniej 😅

Do góry