reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Pierwsze testowanie 30stego robie, kupilam czule testy. Ogólnie testów nakupilam 14 xD
Mam 41lat, 5mies temu urodził się nasz synek w 36tc , niestety żył tylko dobę. Zmarł nagle nam na rękach. Neonatolog powiedziała że pluca sobie nie poradziły, za wcześnie zrobili planowane cc. Nie chcę tego tematu tu poruszać. To była moja 4cc. Mam trójkę dzieci, jedno pelnoletnie juz a najmłodsze ma prawie 10lat. Po kontroli blizny i ogólnej kontroli stanu zdrowia moj gin (który robił cc) zezwolił nam się starać. Tak więc oto działamy. Pod strachem ale z nadzieją. Nic gorszego nas już raczej nie spotka.
przykro mi 💔
Oby szybko się udało zobaczyć dwie kreski ☺️

reklama
na tabletkach antykoncepcyjnych nie ma co na to patrzeć. Endometrium rośnie razem z hormonami w pierwszej fazie cyklu :)
Wiem, że jak na antykoncepcji to się nie liczy, dlatego to podkreśliłam 😉 Endometrium zaczyna wzrastać zaraz po miesiączce a chyba największy wzrost jest w okolicy owulacji i zaraz po niej jak zaczyna być wydzielany progesteron (za to między innymi odpowiada), ale mogę się mylić. Nie będę kłamać, mało się tym wcześniej interesowałam 😅

Wiem, że jak na antykoncepcji to się nie liczy, dlatego to podkreśliłam 😉 Endometrium zaczyna wzrastać zaraz po miesiączce a chyba największy wzrost jest w okolicy owulacji i zaraz po niej jak zaczyna być wydzielany progesteron (za to między innymi odpowiada), ale mogę się mylić. Nie będę kłamać, mało się tym wcześniej interesowałam 😅
Zgadza się, progesteron jest wydzielany przez ciałko żółte pozostałe po owulacji.

Pierwsze testowanie 30stego robie, kupilam czule testy. Ogólnie testów nakupilam 14 xD
Mam 41lat, 5mies temu urodził się nasz synek w 36tc , niestety żył tylko dobę. Zmarł nagle nam na rękach. Neonatolog powiedziała że pluca sobie nie poradziły, za wcześnie zrobili planowane cc. Nie chcę tego tematu tu poruszać. To była moja 4cc. Mam trójkę dzieci, jedno pelnoletnie juz a najmłodsze ma prawie 10lat. Po kontroli blizny i ogólnej kontroli stanu zdrowia moj gin (który robił cc) zezwolił nam się starać. Tak więc oto działamy. Pod strachem ale z nadzieją. Nic gorszego nas już raczej nie spotka.
Straszne, bardzo bardzo mocno Ci współczuję. 💔

Nie wyobrażam sobie co musieliście przejść. To okrutnie niesprawiedliwe. Życzę z serducha szybkich dwóch kresek i niedługo później tuptania małych nóżek w domu

Ostatnia edycja:
Przykro mi ... Ja straciłam synka w 28 tygodniu 😞

tak to prawda. Niby powinno się swojemu lekarzowi ufać w 100% ,ale jak właśnie czujemy że lekarz nie pomaga warto a nawet powinno skonsultować się z innym lekarzem.
Mój synek był zdrowym dzieckiem ,a przepłacił życiem przez błąd lekarski. Jak się przeprowadzimy i będę miała trochę spokojniejszy okres to raczej sama też skarge złoże ,nie chce by inna kobieta nie daj Boże trafiła do niej i żeby jej dziecko za błędy przepłaciło życiem.
Straszne jest to co piszesz i bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Tej lekarce należy się proces i utrata PWZ. Na Twoim miejscu zabezpieczyłabym niezwłocznie całą kartotekę jaką u niej miałaś.

Bardzo mi przykro, nawet nie wyobrażam sobie przez co musieliście przejść. Trzyma kciuki żeby wasze działania przyniosły pozytywny test ☺️

reklama
Straszne jest to co piszesz i bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Tej lekarce należy się proces i utrata PWZ. Na Twoim miejscu zabezpieczyłabym niezwłocznie całą kartotekę jaką u niej miałaś.
Bardzo dobra rada. My też mamy wszystko zabezpieczone. Ale nie daliśmy rady psychicznie się zabrać za proces ze szpitalem bo to trwa latami nawet. Nie mam teraz na to siły, muszę się pogodzić z tym co się stało i myśleć o przyszłości bo czeka na nas jeszcze dużo dobrego. Na Was też 😊

Do góry