reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja przed ciążą co miesiąc rezygnowałam z kolejnych rzeczy, bo na 100% mają wpływ... Później po 2 latach zaszłam w ciążę, poroniłam i znów starania. Zgniotło mnie to psychicznie 🙈 pojechaliśmy z mężem na rocznicę na 2 dni do term i grzaliśmy się tylko w saunach na golasa, piliśmy wino i dobrze się bawiliśmy....i z takich oto ugotowanych do granic możliwości plemników mam syna 😂 Także jak brakuje Ci sportu to może warto wrócić 🙂 nie myślę o samym sporcie ale o byciu sobą 😘 Jak zabieramy sobie coś ważnego, to tracimy część siebie 😔 trzymam kciuki !
A czy mieliście jakaś diagnozę medyczną? U nas starania od 1,5 roku i nic ☹️ niby obydwoje jesteśmy zdrowi, nooo oprócz mojego cienkiego endometrium, ale ciąży nie ma

reklama
A czy Twoje treningi wykluczają starania ? Nie da się tego połączyć?
No z procedurą się połączyc niestety nie da. Z samymi staraniami tak, ale to nie jest niestety taki sport, że sobie pójdę na zajęcia raz na dwa tygodnie, szczególnie po takiej przerwie. Powrót do formy trwa, np. żeby wczoraj moc usiąść w szpagacie (chujowym, ale w końcu w szpagacie) musiałam się dwa tygodnie codziennie rozciągać. Plecy mi pewnie zajmą jeszcze z miesiąc. A jakbym chciała wrócić na zajęcia, to po takiej przerwie musiałabym mieć najpierw że dwa miesiące raz w tygodniu personalne i jeszcze łazić na wzmacnianie, w międzyczasie rozciąganie.

No dużo pracy w każdym razie 😅

No z procedurą się połączyc niestety nie da. Z samymi staraniami tak, ale to nie jest niestety taki sport, że sobie pójdę na zajęcia raz na dwa tygodnie, szczególnie po takiej przerwie. Powrót do formy trwa, np. żeby wczoraj moc usiąść w szpagacie (chujowym, ale w końcu w szpagacie) musiałam się dwa tygodnie codziennie rozciągać. Plecy mi pewnie zajmą jeszcze z miesiąc. A jakbym chciała wrócić na zajęcia, to po takiej przerwie musiałabym mieć najpierw że dwa miesiące raz w tygodniu personalne i jeszcze łazić na wzmacnianie, w międzyczasie rozciąganie.

Ciężko coś doradzić w tej sytuacji 😥

A właśnie czy są tutaj dziewczyny, które starały się dłuższy czas, a po poprawie grubości endometrium udało się zajść? Jest dla mnie jakaś nadzieja ? 😁

Kurczę a może jakiś mniej „wymagający” sport? Czy tylko ten Ci sprawia radość?

A czy mieliście jakaś diagnozę medyczną? U nas starania od 1,5 roku i nic ☹️ niby obydwoje jesteśmy zdrowi, nooo oprócz mojego cienkiego endometrium, ale ciąży nie ma
Nie. Robiłam badanie drożności, badania nasienia, owulacja książkowa, endometrium dobre. Po poronieniu robiłam na własną rękę badania na trombofilie i wyszło, że mam dwie mutacje heterozygotyczne MTHFR i Pai. Wtedy po konsultacji z lekarzem zaczęłam przyjmować acard 75 i miesiąc później byłam w ciąży 🤷 nie wiem, czy to czysty przypadek, czy w moim przypadku acard pomógł ale brałam lek do 35 tygodnia ciąży i wierzę, że to miało znaczenie. Teraz też znów przyjmuje acard i kwas foliowy metylowany 🙂 zobaczymy 🤷 to będzie pierwszy cykl po zakończeniu karmienia piersią 🙂

reklama
Dostałam Estrofem, jutro jadę na wizytę zobaczyć czy w tym cyklu coś się poprawiło. Ogólnie staram się też w miarę zdrowo prowadzić, ale ogólnie mam dość stresująca prace, a to an pewno nie pomaga hormonom.
To na pewno wiesz też o tym , żeby wspomóc działanie leku na emdometrium dobrze działają produkty bogate w witaminę C , cynk i selen (orzechy brazylijskie) . Oby endo się poprawiło . Powodzenia.

Do góry