reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

lekarz im pewnie powie, że nie ma szans na ciążę, bo nie dość, że koncentracja niska, to 100% nieruchomych 😁 ale ja zawsze miałam turbo ciążofobię i z tym co wiem teraz, z tym jak się naczytalam, że potrzebny ten jeden plemnik i że badania nasienia są na określonej części robione, nie badają całości, to ja bym się pewnie schizowala, że tam jeszcze jakiś jeden chujek czyha - dopóki badanie nie pokaże koncentracji 0,00 😂 chociaż faktycznie jak już 3 miesiące minęły, to szanse są pewnie bliskie zeru na jakiegoś żywego skrytochujka
'jakiś jeden chujek czyha' 😂😂

reklama
minęły 3 pełne miesiące od zabiegu, ok, dziękuję, muszą się skonsultować z lekarzem w takim razie

A ja tak na marginesie trochę żałuję, ze nie namówiłam ich na badanie przed zabiegiem bo strasznie jestem ciekawa jakie były wtedy, skoro szwagier taki skuteczny, ze tylko spojrzy na żonę i ciąża 😆
Moja znajoma założyła wkładkę antykoncepcyjną, lekarz też jej mówił, że szanse na zajście znikome, a tu pierwsze współżycie i bach ciąża 🙈

yes ma’am 🫡 Stary juz poinformowany, ze ma wrocic do domu w dobrym nastroju xd
U mnie też sexualny raj 🏖 dziś też już było... ale trzymałam też męża na odległość przez 6 dni @ mówiąc, że mam @ i nie mam ochoty. Co nie było do końca prawdą😅🤣😂 bo siódmego dnia, obudziłam się podniecona, oczywiście we snie uprawiałam sex 😁😆🤣 no to stwierdziłam, że wystarczy tej przerwy.

Ostatnia edycja:
'jakiś jeden chujek czyha' 😂😂
No tak 😅
W ogóle jak mój mąż mi powiedział, że z jego wynikami przynajmniej nie będę musiała brać hormonów ani nie będziemy się musieli w inny sposób zabezpieczać jak zakończymy starania, to na niego nakrzyczalam, że jest niepoważny 😂

Ale ja zawsze miałam straszną ciążofobię. Jak jeszcze brałam pigułki to każdy lek sprawdzałam, czy nie wchodzi w interakcje, a jak mi się okres dzień spóźniał, to robiłam test ciążowy (i często dostawałam okres już podczas czekania na wynik 🤯).

ale wiecie ja też słyszałam, ze z tym 1 plemnikiem to jest mit. Że masa plemników 'uderza' w ta wierzchnią warstwę komórki naruszajac ją, aż wreszcie wchodzi wybraniec, cały na biało. Więc to nie tak, ze jeden sam sobie poradzi.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo to byl jakiś tik tok, żadne poważne źródło.

ale wiecie ja też słyszałam, ze z tym 1 plemnikiem to jest mit. Że masa plemników 'uderza' w ta wierzchnią warstwę komórki naruszajac ją, aż wreszcie wchodzi wybraniec, cały na biało. Więc to nie tak, ze jeden sam sobie poradzi.
Ale ile w tym prawdy to nie wiem, bo to byl jakiś tik tok, żadne poważne źródło.
nie no, ten "jeden plemnik" to jest spore uproszczenie oczywiście, to nie jest takie proste

Załączniki

• received_805410261160182.jpeg
    received_805410261160182.jpeg
    83,3 KB · Wyświetleń: 50
  • orca-image--1588702630.jpeg
    orca-image--1588702630.jpeg
    309,1 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry