reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Mam mieszane odczucia w odbiorze tej Pani. Leczy się na jakieś zaburzenia dzwoni do psychiatry i informuje, ze po zażyciu srodka "niby" wczesnoporonnego bo zamowiony z byle jakiego źródła ma mysli samobójcze po czym mowi teraz, że nie potrzebowała pomocy ginekologicznej, a jednak psychiatra dobrze zareagowała, gdyby tego nie zglosiła i doszłoby do samobojstwa, oskarżona bylaby o brak reakcji. Do mnie przemawia to, że musieli ją zabezpieczyć i sprawdzić pod kątem narzędzi, którymi mogłaby zrobić sobie krzywdę. A pytanie i wywiad przeprowadzali z nią lekarze. Mam mieszane uczucia, nie patrzy w kamerę gdy opowiada tylko na boki, i ogolnie wywoluje we mnie jakieś niedowierzanie?! Mam kolezanki co zazyły tabletke po, przepisaną u lekarza i nie miały takich sytuacji. Ale też nie mowiły, ze chcą sobie zrobić krzywdę. Nie wiem jak ją odbierać, jest dla mnie niewiarygodna. I myslę, że trochę pionkiem w grze politycznej, niestety.
Nie przyglądałam się temu bardziej, jakaś tam ginekolog dodała post z przeprosinami tłumacząc, że tak nie może być. Link który dodałam to jedyne źródło z którego widzę tą sprawę, więc zdaje się na Ciebie bo widzę że masz szersze spojrzenie na całą sprawę. Sam w kilku sprawach związanych z aborcją zauważyłam, że narzuca się głównie narrację polityczną co nie uważam za słuszne. Aborcja powinna być legalna, ale nie powinno się wszystkich przypadków spychać do jednego worka, bo nic tylko się słyszy że gdyby prawo się nie zmieniło, to ta i ta by żyła.

reklama
Dziewczyny jak sądzicie pik czy o krok do pik? Źle datę zapisałam dziś 21.07🙈🙉

Załączniki

• 20230721_075837.jpg
    20230721_075837.jpg
    490,9 KB · Wyświetleń: 90
Dzisiaj już troszkę wyraźniejsza kreseczka, ale Szału nie ma 😃 ale nie ma się co dziwić, jak sikam co dwie H nawet w nocy 🤪
Mam nadzieje, że się nic nie wydarzy i wszystko będzie okej
Jak myślicie nie ma sensu jeszcze nawet dzwonić do lekarki?

I te testy owulacyjne to naprawdę super sprawa będę każdemu polecać!!! W tym Miesiącu owulacja była wcześniej niż zawsze, jakbym celowala w owulację bez testów to nic by z tego nie było. Bo zawsze owulke mam tak 19 dnia a w tym cyklu się zmieniło i wyszło że miałam. 14 dnia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, słyszałyście o hormonie mullerowskim?
Ostatnio jak bylam u lekarki to mówiła mi, że teraz gdy kobieta ma problem z zajściem W ciążę zleca się zbadanie tego hormonu i on podobno jest bardzo ważny
To jest AMH

Mam mieszane odczucia w odbiorze tej Pani. Leczy się na jakieś zaburzenia dzwoni do psychiatry i informuje, ze po zażyciu srodka "niby" wczesnoporonnego bo zamowiony z byle jakiego źródła ma mysli samobójcze po czym mowi teraz, że nie potrzebowała pomocy ginekologicznej, a jednak psychiatra dobrze zareagowała, gdyby tego nie zglosiła i doszłoby do samobojstwa, oskarżona bylaby o brak reakcji. Do mnie przemawia to, że musieli ją zabezpieczyć i sprawdzić pod kątem narzędzi, którymi mogłaby zrobić sobie krzywdę. A pytanie i wywiad przeprowadzali z nią lekarze. Mam mieszane uczucia, nie patrzy w kamerę gdy opowiada tylko na boki, i ogolnie wywoluje we mnie jakieś niedowierzanie?! Mam kolezanki co zazyły tabletke po, przepisaną u lekarza i nie miały takich sytuacji. Ale też nie mowiły, ze chcą sobie zrobić krzywdę. Nie wiem jak ją odbierać, jest dla mnie niewiarygodna. I myslę, że trochę pionkiem w grze politycznej, niestety.
Tylko w tym przypadku dla mnie jest niedorzeczna ta sytuacja z policją. Dam taki przykład. Gdy moja babcia miała "próbę samobójczą" (nacieła sobie lekko ręce przy ataku depresji), to owszem odrazu była wezwana policja, ale badanie przeprowadzali sami lekarze bez ich udziału.

Dzisiaj już troszkę wyraźniejsza kreseczka, ale Szału nie ma 😃 ale nie ma się co dziwić, jak sikam co dwie H nawet w nocy 🤪
Mam nadzieje, że się nic nie wydarzy i wszystko będzie okej
Jak myślicie nie ma sensu jeszcze nawet dzwonić do lekarki?

I te testy owulacyjne to naprawdę super sprawa będę każdemu polecać!!! W tym Miesiącu owulacja była wcześniej niż zawsze, jakbym celowala w owulację bez testów to nic by z tego nie było. Bo zawsze owulke mam tak 19 dnia a w tym cyklu się zmieniło i wyszło że miałam. 14 dnia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, słyszałyście o hormonie mullerowskim?
Ostatnio jak bylam u lekarki to mówiła mi, że teraz gdy kobieta ma problem z zajściem W ciążę zleca się zbadanie tego hormonu i on podobno jest bardzo ważny
ja w sumie pierwszy raz robiłam testy i wyszedł pik w 12 DC zamiast w 15 😅 no ale na efekty muszę troche poczekać... Mam nadzieję że się uda 🤰❤️

Gratulacje !

Ja miałam te z domowego laboratorium
Któraś kobita mi poleciła chyba nawet tutaj na forum. I rzeczywiście pięknie się wybarwiaja i od razu wiedzialam kiedy pik. W poprzednim cyklu miałam Jakieś z allegro najtańsze i tragedia nie polecam, nie pokazały mi wogole pika/piku 😁😀
ja używam facelle oraz używałam również te z dobre testy 🤦‍♀️ facelle pokazały owulację a tamte nie 😂

reklama
Do góry