reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Dzisiaj już troszkę wyraźniejsza kreseczka, ale Szału nie ma 😃 ale nie ma się co dziwić, jak sikam co dwie H nawet w nocy 🤪
Mam nadzieje, że się nic nie wydarzy i wszystko będzie okej
Jak myślicie nie ma sensu jeszcze nawet dzwonić do lekarki?

I te testy owulacyjne to naprawdę super sprawa będę każdemu polecać!!! W tym Miesiącu owulacja była wcześniej niż zawsze, jakbym celowala w owulację bez testów to nic by z tego nie było. Bo zawsze owulke mam tak 19 dnia a w tym cyklu się zmieniło i wyszło że miałam. 14 dnia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, słyszałyście o hormonie mullerowskim?
Ostatnio jak bylam u lekarki to mówiła mi, że teraz gdy kobieta ma problem z zajściem W ciążę zleca się zbadanie tego hormonu i on podobno jest bardzo ważny
Chodzi raczej o badanie hormonu anty-Mullerowskiego, czyli AMH. To badanie rezerwy jajnikowej.

reklama
Dzisiaj już troszkę wyraźniejsza kreseczka, ale Szału nie ma 😃 ale nie ma się co dziwić, jak sikam co dwie H nawet w nocy 🤪
Mam nadzieje, że się nic nie wydarzy i wszystko będzie okej
Jak myślicie nie ma sensu jeszcze nawet dzwonić do lekarki?

I te testy owulacyjne to naprawdę super sprawa będę każdemu polecać!!! W tym Miesiącu owulacja była wcześniej niż zawsze, jakbym celowala w owulację bez testów to nic by z tego nie było. Bo zawsze owulke mam tak 19 dnia a w tym cyklu się zmieniło i wyszło że miałam. 14 dnia

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie, słyszałyście o hormonie mullerowskim?
Ostatnio jak bylam u lekarki to mówiła mi, że teraz gdy kobieta ma problem z zajściem W ciążę zleca się zbadanie tego hormonu i on podobno jest bardzo ważny
Na betę idź 🙂

Ostatnia edycja:
@Kejcik jeszcze czekam na okres. Test biały. Zbiera mnie długo, chyba ostatni okres przed ivf będzie spektakularnie ciężki 😉
Miałam bardzo ciężki tydzień emocjonalnie. Wczoraj o mało nie pękłam w pracy. Chyba wszystko się nałożyło. Na szczęście mam zaplanowany fajny weekend i pon wolny 🙂
A no i zaczynam terapię. Chciałam wsparcia przed ivf, ale jednak postanowiłam w końcu odważyć się na więcej, jestem dda i czas zrobić z tym porządek :) więc na pewno będzie mnie tu dużo mniej, bo ten najbliższy czas do punkcji chcę skupić się tylko na sobie. Niezmiennie trzymam za Was kciuki🩷

@Kejcik jeszcze czekam na okres. Test biały. Zbiera mnie długo, chyba ostatni okres przed ivf będzie spektakularnie ciężki 😉
Miałam bardzo ciężki tydzień emocjonalnie. Wczoraj o mało nie pękłam w pracy. Chyba wszystko się nałożyło. Na szczęście mam zaplanowany fajny weekend i pon wolny 🙂
A no i zaczynam terapię. Chciałam wsparcia przed ivf, ale jednak postanowiłam w końcu odważyć się na więcej, jestem dda i czas zrobić z tym porządek :) więc na pewno będzie mnie tu dużo mniej, bo ten najbliższy czas do punkcji chcę skupić się tylko na sobie. Niezmiennie trzymam za Was kciuki🩷
Super! Bardzo dobra wiadomość. Głowa jest bardzo ważna w niepłodności i też niestety są statystyki, które wskazują na korelację miedzy dda a niepłodnością :( Trzymam mocno kciuki za ten czas, oby był owocny i przyniósł wiele dobrego

Chciałam nadrobić trochę insta i natrafiłam i jedzenie ginekolog na przeprosiny z powodu tego: Link do: Pani Joanna zażyła tabletkę poronną. Do szpitala przyjechali policjanci, zabrali jej laptop i telefon. 😞😠
Słyszałyście o tym?
Mam mieszane odczucia w odbiorze tej Pani. Leczy się na jakieś zaburzenia dzwoni do psychiatry i informuje, ze po zażyciu srodka "niby" wczesnoporonnego bo zamowiony z byle jakiego źródła ma mysli samobójcze po czym mowi teraz, że nie potrzebowała pomocy ginekologicznej, a jednak psychiatra dobrze zareagowała, gdyby tego nie zglosiła i doszłoby do samobojstwa, oskarżona bylaby o brak reakcji. Do mnie przemawia to, że musieli ją zabezpieczyć i sprawdzić pod kątem narzędzi, którymi mogłaby zrobić sobie krzywdę. A pytanie i wywiad przeprowadzali z nią lekarze. Mam mieszane uczucia, nie patrzy w kamerę gdy opowiada tylko na boki, i ogolnie wywoluje we mnie jakieś niedowierzanie?! Mam kolezanki co zazyły tabletke po, przepisaną u lekarza i nie miały takich sytuacji. Ale też nie mowiły, ze chcą sobie zrobić krzywdę. Nie wiem jak ją odbierać, jest dla mnie niewiarygodna. I myslę, że trochę pionkiem w grze politycznej, niestety.

reklama
Do góry