reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Współczuje, to trudna sytuacja ;( A próbowałaś rozmawiać z nią sam na sam, żeby wybadać temat i powiedzieć jej jakie są Twoje obserwacje, obawy i zmartwienia? Alkohol, niestety, bywa „emocjonalnym katalizatorem”, ale jeśli ona sama nie będzie chciała Twojej pomocy, to najszczersze chęci i najlepsze intencje niestety tego nie zmienią.
Tak, tylko ja to zawsze gdy już była trzeźwą, bo te ich wywody po pijaku są przy innych też osobach i czuje wtedy zażenowanie. Ostatnio co się udało bo w sumie byłam tylko ja i bratowa, to lekko ją próbowałam naprostować, tylko dla mnie rozmowa z sobą pod wpływem nie ma sensu. Dzwoniłam później do niej, że jak ma jakieś pytania to niech pyta śmiało, ostatnio zapytała o to do koko chodzę na wizytę i wiem że była, ale nie miałam śmiałości pytać o nią. Co jeszcze zrobiłam to powiedziałam jej o tych wszystkim moich mutacjach i zasugerowałem, że może mieć podobny problem.

reklama
Ja po ciężkiej i nieprzespanej nocy, wiec mam temat tez do dyskusji: jakie macie rytuały wokół snu? Jak o niego dbacie? I jak radzicie sobie z bezsennością?
Ja doszłam do wniosku, że mój organizm nie potrzebuje dużo snu. Oczywiście tak nie jest, bo po kilku bezsennych nocach padam.
Najważniejsze to o odpowiedniej porze odłożyć telefon, tablet, książkę. Był taki okres w życiu, że jak czułam, że zaraz zasnę szłam spać. Przerwałam np. pranie, gotowanie czy sprzątanie i szłam się położyć. Mój luby przykłada głowę do poduszki i już śpi.

Jeszcze a propos tego co robiłam inaczej w tym cyklu. Wczoraj analizowałam i się okazało, że brałam mega wielkie dawki magnezu. Poczytałam o tym potem o siw okazuje, że magnez sprzyja ukrwieniu macicy,podnosi poziom progesteronu, podnosi jakość komórek jajowych i pomaga przyswajać wit D. Tersz zmniejszyłam ta dawkę, bo to chyba za dużo. Jak ktoś jest zainteresowany to brałam ten, 3 kapsułki raz dziennie.
Zobacz załącznik 1548065 Zobacz załącznik 1548066
a czemu takie duże dawki brałaś?

Dobra, do multiramy potrzebne jest 20 zdjęć ale wywołałam 158🤣 będzie z czego wybierać 😅 czas na śniadanie😋 dziś chlebek żytni z pastą z suszonych pomidorów i świeże ogóreczki oczywiście BEZ SKÓRECZKI bo innych nie jemy😝
Ja ponad rok temu kupiłam 10 ramek do zdjęć, w różnych formatach i do dzisiaj stoją puste, w pokoju biurowym, pod ścianą 😂
Smacznego! 🤤

Jeszcze a propos tego co robiłam inaczej w tym cyklu. Wczoraj analizowałam i się okazało, że brałam mega wielkie dawki magnezu. Poczytałam o tym potem o siw okazuje, że magnez sprzyja ukrwieniu macicy,podnosi poziom progesteronu, podnosi jakość komórek jajowych i pomaga przyswajać wit D. Tersz zmniejszyłam ta dawkę, bo to chyba za dużo. Jak ktoś jest zainteresowany to brałam ten, 3 kapsułki raz dziennie.
Coś musi być z tym magnezem bo przy endometriozie tez się suplementuje duże dawki.

a czemu takie duże dawki brałaś?
Na pełnej nieświadomce 🙈 Kupiłam ten magnez na allegro bo wydawał się spoko, brałam zgodnie z ulotka. Po pozytywie zaczelam czytać, jaką dawkę powinnam brać i wyszło, że to jest jakaś wielka.
Czy pomogło? Może. Magnez ciężko przedawkowac, więc raczej nie jest to niebezpieczne.

idę zamawiać 😅

@Avy a Ty dostałaś jakieś zalecenia co do suplementacji przed ivf?

idę zamawiać 😅

@Avy a Ty dostałaś jakieś zalecenia co do suplementacji przed ivf?
Wiem, że lubisz źródła także proszę:

reklama
Wiem, że lubisz źródła także proszę:
jak Ty mnie dobrze znasz 😍

Do góry