reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja po ciężkiej i nieprzespanej nocy, wiec mam temat tez do dyskusji: jakie macie rytuały wokół snu? Jak o niego dbacie? I jak radzicie sobie z bezsennością?
U mnie dziś podobnie - z zaliczonym nocnym, nadprogramowym spacerem z psem ;(

Przed zaśnięciem czytam książkę, a w okresach gdy mam problem z zaśnięciem, skupiam mózg na myśleniu o tym co „tu i teraz”, np. że moja ręka dotyka kołdry, mam pod głowa miękka poduszkę, pościel jest przyjemnie chłodna etc.

reklama
Ogolnie u nas smutny i refleksyjny dzień od wczoraj. Mąż pracuje w weekend na strefie i zdarzył się tam wczoraj wypadek. Samolot uderzył w hangar, nie wiem czy przemknęło Wam w wiadomościach, to byli ludzie, z ktorymi pracował już kilka lat, sam z tego samolotu w weekend skakał🥺😥😭
ja mieszkam bardzo niedaleko. Do Nasielska jeżdzę z kotem do weterynarza, pracuję nieopodal...

@LadyCaro rzuciła wyzwanie. Od tego momentu mamy do napisania jeszcze 50 stron! Łatwo nie będzie.
W związku z tym:
1. Jaka jest ostatnia rzecz jaką sfotografowałaś telefonem?
2. Co masz teraz w lodówce?
3. Jakie zwierzę byłoby dla Ciebie najbardziej przerażające gdyby mogło mówić?
Co myślicie o takim zestawie pytań pojebanych? :D
1. Śniadanie
2. Czego ja tam nie mam 😂
3. Dzik
Wcale nie są...😄

Ja po ciężkiej i nieprzespanej nocy, wiec mam temat tez do dyskusji: jakie macie rytuały wokół snu? Jak o niego dbacie? I jak radzicie sobie z bezsennością?
przed snem czytam książkę, a potem zwykle przykładam głowę do poduszki i mnie nie ma, baardzo rzadko zdarza mi się mieć problemy z zaśnięciem, ostatnio tylko gorzej śpię przez upały, bo dla mnie im zimniej w sypialni tym lepiej

@LadyCaro rzuciła wyzwanie. Od tego momentu mamy do napisania jeszcze 50 stron! Łatwo nie będzie.
W związku z tym:

1. Wczorajsze figury na rurce :D
2. Obiad i przekąskę na 2 dni 😍😍 i od trzona sera xd
3. Koza, bo by darła mordę ciągle pewnie xd

ja też używam mało masła, no ale mój mąż to już wybitnie. Ja muszę mieć muśnięte chociaż kanapkę bo nie zjem bez masła. A mój stary może nie używać wcale. Tostów też bez masła nie zjem a on tak. W tej kwestii się nie dogadujemy 😏
ja też od paru lat już nie używam masła, zaczęło się od względów kalorycznych i tak już się przyzwyczaiłam, a dzięki temu jak od wielkiego święta zjem kanapkę z masłem to to jest najsmaczniejsza rzecz na świecie wtedy :D

Nie pije kawy po 14, nie zaczynam długich rozmów po 20, które mogą być emocjonalne, nie oglądam tv wieczorem, ograniczam tel, mam w tel wieczorem ekran nocny, nie uprawiam sportu intensywnego po 14.

reklama
W związku z tym:

1. Zdjęcie - kot sąsiadów, z którymi się bardzo nie lubimy, na naszym trawniku.
2. Lodówka - ciasto na pizze, feta, resztka mango i granata, mleko, zioła, puszkę z jedzeniem dla psa i jeszcze kilka innych 😂
3. Hmm to trudne pytanie 😂 Ale chyba byłyby to owady latające, bo cały czas krzyczałyby nad moim uchem 😂

Do góry