reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Jeju czemu ja sobie to robię. W rodzinie męża jesteśmy pierwsza para która wzięła ślub. Od tego czasu w przeciągu roku hajtnęły się jeszcze trzy pary. Śniło mi się dzisiaj ze para która miała wesele w weekend oznajmiła ze spodziewają się dziecka. I co ? Zrobiło mi się w śnie przykro bo to przecież ja powinnam być pierwsza w ciąży. Logicznie mówiąc ja wiem ze to nie są wyścigi, ten kto pierwszy zajdzie nie jest lepszy… ale i tak mam w sobie złość, smutek i zazdrość. A jestem pewna ze zaraz pewnie ktoś ogłosi ciąże. Da sie jakos przygotować na tą ewentualność?
może i się da ale ja nie potrafię 🥲 był czas, że unikałam koleżanki bo zawsze chciała się spotkać na wino a jeden raz zaprosiła mnie na kawę 😱 panicznie bałam się z nią spotkać i usłyszeć, że im też się już udało zajść w ciążę😥 po czym okazało się, że tak tylko napisała bo z inną naszą koleżanką się spotkała i normalnie się napiła tego wina🫣

może i się da ale ja nie potrafię 🥲 był czas, że unikałam koleżanki bo zawsze chciała się spotkać na wino a jeden raz zaprosiła mnie na kawę 😱 panicznie bałam się z nią spotkać i usłyszeć, że im też się już udało zajść w ciążę😥 po czym okazało się, że tak tylko napisała bo z inną naszą koleżanką się spotkała i normalnie się napiła tego wina🫣
okropne to jest… jedna z moich przyjaciółek mi ostatnio powiedziała, że też zaczynają się starać i jedną z pierwszych moich myśli było : ‚oho, kolejna która mnie wyprzedzi’… no chora głowa już jest po prostu…

Słuchajcie to skoro tak dobrze nam idzie to moze zrobimy sobie jeszcze wyzwanie #zdroweśniadanie ?
U mnie dziś chlebek żytni zgrillowany w opiekaczu, posmarowany pasta z awokado, do tego pomidor malinowy (moze nie widać, ale jest pod spodem) 🤣 I jajo sadzone. Dałabym jeszcze cebulkę dymkę, ale nie mam
ja dziś na śniadanko dwie kromki żytniego bez drożdży z chudą szynką z indyka plus kubek salsy pomidor/ogórek/awokado/papryka/cebula/sok z limonki/oliwa/sól i pieprz😅

Super! :D To od jutra! Może ktoś jeszcze dołączy? :)
Ja chętnie dołącze, mam nadzieję, że jak tyle was ćwiczy to i dla mnie będzie to dobra motywacja, ale ja raczej dopiero bliżej wieczora mogę robic :)
ja to bym chciała jakieś ćwiczenia na górną część ciała, zwłaszcza ramiona bo to jest mój ból :(
Efekty przysiadów widać bardzo szybko. Kiedyś rekreacyjnie trzaskałam po 150 dziennie, dupa i uda były pierwsza klasa :D

To może ktoś jeszcze dołączy do odwyku od cukru i słodyczy? 🫣
Jaa! mało jem ale wracam właśnie do odstawienia słodyczy i cukru, bo w zeszłym roku wytrzymałam rok i dobrze mi z tym było.
w zeszłym tygodniu juz nam się z mężem udało cały tydzień nie jeść :)
Poniedziałkowy temat do rozmowy na rozgrzewkę 😎 CO MASZ DZIŚ NA SOBIE?🤣
Ja mam czerwoną lnianą sukienkę do połowy łydki, z guzikami i paskiem w talii.
Ostatnio gdzieś widziałam, że powinien się człowiek ubierać nie do takiej pracy jaką ma, tylko do takiej jaką chciałby mieć😅 to tak się zastanawiam - jak mi się marzy zdalna, może powinnam zacząć chodzić do roboty w piżamie?🤣
Ja jesszcze chwilę temu miałam piżame, a teraz jako że siedze w domu t troche na lumpa, czyli dresowe spodenki i koszulka :) i bez kapci :D

reklama
Słuchajcie to skoro tak dobrze nam idzie to moze zrobimy sobie jeszcze wyzwanie #zdroweśniadanie ?
U mnie dziś chlebek żytni zgrillowany w opiekaczu, posmarowany pasta z awokado, do tego pomidor malinowy (moze nie widać, ale jest pod spodem) 🤣 I jajo sadzone. Dałabym jeszcze cebulkę dymkę, ale nie mam
u mnie dziś były tosty na szybko

Do góry