reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Jeju czemu ja sobie to robię. W rodzinie męża jesteśmy pierwsza para która wzięła ślub. Od tego czasu w przeciągu roku hajtnęły się jeszcze trzy pary. Śniło mi się dzisiaj ze para która miała wesele w weekend oznajmiła ze spodziewają się dziecka. I co ? Zrobiło mi się w śnie przykro bo to przecież ja powinnam być pierwsza w ciąży. Logicznie mówiąc ja wiem ze to nie są wyścigi, ten kto pierwszy zajdzie nie jest lepszy… ale i tak mam w sobie złość, smutek i zazdrość. A jestem pewna ze zaraz pewnie ktoś ogłosi ciąże. Da sie jakos przygotować na tą ewentualność?
Ja nie umiem się na to przygotować. Mogę zachować poker face, udawać że mnie to nie rusza, ale w środku boli jak diabli.
Nas znajomi zaprosili teraz na grilla i pierwsza moja myśl „pewnie chcą ogłosić ciążę”. Może wcale tak nie będzie, ale ja mam już w sobie taki lęk co spotkanie, że zaraz ktoś znów ogłosi, że jest w ciąży.

reklama
może i się da ale ja nie potrafię 🥲 był czas, że unikałam koleżanki bo zawsze chciała się spotkać na wino a jeden raz zaprosiła mnie na kawę 😱 panicznie bałam się z nią spotkać i usłyszeć, że im też się już udało zajść w ciążę😥 po czym okazało się, że tak tylko napisała bo z inną naszą koleżanką się spotkała i normalnie się napiła tego wina🫣
To ja ostatnio miałam taka sytuację...
Moja przyjaciółka powiedziała mi w KOŃCU, że poroniła dwukrotnie. Nie dość, że mi było wstyd, że się nie zorientowałam bo tak się skupiłam na sobie i swoich staraniach. To jeszcze jak zapytałam dlaczego mi nic nie powiedziała to okazało sie, że bała mi sie powiedzieć bo wie ile czasu my sie staramy, że nam nie wychodzi i jej było wstyd, że u niej zajście nie jest problemem tylko utrzymanie.

69D96766-4AFF-475D-B4EC-23109F2AD36E.jpeg
U mnie Szakszuka. Robi się raz dwa

reklama
No to jak na implantacja to nie jest to realne ze test jest pozytywny. Ty zawsze jakieś fabryczne kreski masz jak Ty to robisz?😁

😁😆~~~ dostojnie sikam ~~~🤣😂

Nie tylko ja😉 ostatnio zauważcie, że sporo tu się pojawia fałszywie pozytywnych testów.... niestety to tylko kawałek plastiku🤷‍♀️
Ja np mam sporo róznych testów ( dla mnie nie ma już wśród testów takiego, który fałszywki nigdy nie pokazał) i sporo sikam, więc prawdopodobieństwo trafienia felernego testu jest duże.... ale jakie to jest przykre gdy ktoś robi nie wiecej niż 3 w cyklu i jeb fałszywka ...
Dlatego ja już nie trzęsę się z emocji robiąc test, robię - patrzę, jeśli coś mi świta robię 2 z tego samego siku, żeby sprawdzić, czy coś jest czy fałszywka....

Do góry