reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja w sumie generalnie nie mam takiego poczucia, że o Boże niech nikt mnie nie znajdzie i niech nikt nie wie kim jestem. Mam masę dziewczyn z forum na insta. Cześć mam też na FB, z kilkoma mam stały kontakt prywatnie
Ja też nie mam jakoś problemu z tożsamością, chociaz piszemy wiele intymnych rzeczy, nie wiem czy chcialabym, by sąsiadka wszystko czytała🤣😂

reklama
Właściwie to nie wiem. Wstępnie planujemy na wrzesień. Trudno, zrobimy na nowo część badań, ale już naprawdę miałam tego wszystkiego dość.
W tym miesiącu odpoczywam i jest mi tak dobrze, że nawet chłopu powiedziałam, że na cholerę nam ten dzieciak, ale nie podzielił mojego optymizmu, więc in vitro nadal na tapecie.
Brzuch mnie dzisiaj zaczyna boleć tak jakoś okresowo i nawet przez myśl mi przeszło, że może się uda i @ przyjdzie sama. Byłoby mega :)
A u Was jak sytuacja?
My prawdopodobnie wrzesień, w sierpniu niestety nie da rady, kariotypy nie przyszły jeszcze 🤷🏻‍♀️

Z innej beczki: oglądacie filmiki na YouTube z serii TTC „trying to conceive”? Ja się przyznam ze kiedyś oglądałam wszystko co leci związanego z ciąża, ale po kilku miesiącach zaczęły mnie stresować. Ostatnio pokazało mi się w polecanych znowu kilka takich filmików i złapałam się za głowę, jakie czasami bzdury ludzie plotą. Macie jakichś ulubionych youtuberow z tematyki około staraniowej?
Nope, ja nie oglądam nic takiego. Ani nie oglądam filmików na YT (czasem włączam jakiś trening, jak brakuje mi pomysłu) ani TV. Jeśli już coś oglądam, to seriale/filmy na platformach.

reklama
Ta, to trzonowanie 🤣🤣🤣 wiedzieli by wszytko, kiedy było, a kiedy nie i przede wszystkim wyniki badań.
No i to najgorsze... te wyniki czyli ich brak😱😱😱
Bo jestesmy 3 pary, jedni mają dziecko a najmniej ponoć chcieli, drugim właśnie się urodziło, a udało się w 1 cyklu (lat 38)
a nam niestety nie wychodzi od 2 lat więc zmieniłam taktykę i mówię teraz, że szykujemy poddasze, zaplaciliśmy za projekt, jestesmy przed kupnem schodów, no więc finansowo nie stać na już na dziecko... bo co mam powiedzieć, że od dwoch lat poronienie i cp? Nie mam ochoty, zwlaszcza z facetami o tym gadać. Chociaz 1 para wie.

Do góry