reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

To ja może wyjątek. Przyszłam tu bo wśród swoich nie umiem rozmawiać na temat starań i słyszę rady od osób które tak naprawdę nic nie wiedzą. Samo podczytywanie nic by mi dało. Tu mogę zadawać pytania które mnie nurtują i dostaje na nie odpowiedzi, za co jestem Wam ogromnie wdzięczna ❤️
Ja też nie podczytywałam. Tego samego dnia, którego znalazłam forum to się zarejestrowałam ;)

reklama
kurde Słońce, no nie ma co się czarować, nie wyglada to najlepiej ALE czy pierwszy raz to sprawdzasz? Czy już sprawdzałaś kiedyś? Jeśli tak to kiedy i jak wtedy wyglądały wyniki?🤔 może właśnie ten rozjazd spowoduje, że szybka kuracja wystarczy do naprawy a potem bach, dzidziuś 🥰 wiem, że takie informacje zawsze są przykre ale trzeba po prostu działać, a jeszcze będzie pięknie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Testosteron badalam wczesniej 2 razy był podwyższony, endo stwierdził, że da metformine na IO dieta low carb utrata wagi i to powinno się wyregulować. Prolaktyne miałam kiedyś podwyższoną, teraz wyszła ok. 5 tarczycowa jest ok. Dheas i shbg pierszy raz teraz zbadalam i taka lipa wyszła. Martwi mnie, że te wyniki na prawdę nie są nieco wykraczające poza zakres referencyjny, a mocno przegięte poza normy i pewnie jest jakaś mocna przyczyna.
Wzmożone wypadanie włosów też mnie zastanowiło wyniki badań pokazują, że przez te zaburzenia hormonalne nie dziwota...

Z innej beczki: oglądacie filmiki na YouTube z serii TTC „trying to conceive”? Ja się przyznam ze kiedyś oglądałam wszystko co leci związanego z ciąża, ale po kilku miesiącach zaczęły mnie stresować. Ostatnio pokazało mi się w polecanych znowu kilka takich filmików i złapałam się za głowę, jakie czasami bzdury ludzie plotą. Macie jakichś ulubionych youtuberow z tematyki około staraniowej?

Z innej beczki: oglądacie filmiki na YouTube z serii TTC „trying to conceive”? Ja się przyznam ze kiedyś oglądałam wszystko co leci związanego z ciąża, ale po kilku miesiącach zaczęły mnie stresować. Ostatnio pokazało mi się w polecanych znowu kilka takich filmików i złapałam się za głowę, jakie czasami bzdury ludzie plotą. Macie jakichś ulubionych youtuberow z tematyki około staraniowej?
Ja tylko na insta

Testosteron badalam wczesniej 2 razy był podwyższony, endo stwierdził, że da metformine na IO dieta low carb utrata wagi i to powinno się wyregulować. Prolaktyne miałam kiedyś podwyższoną, teraz wyszła ok. 5 tarczycowa jest ok. Dheas i shbg pierszy raz teraz zbadalam i taka lipa wyszła. Martwi mnie, że te wyniki na prawdę nie są nieco wykraczające poza zakres referencyjny, a mocno przegięte poza normy i pewnie jest jakaś mocna przyczyna.
Wzmożone wypadanie włosów też mnie zastanowiło wyniki badań pokazują, że przez te zaburzenia hormonalne nie dziwota...
Może @Bolilol jak przyjdzie to napisze coś mądrego o tych wynikach, bo ostatnio chyba nakupiła książek do endokrynologii i studiowała.

Ja ketchup lubię taki biedronkowy Madero - ma dobry skład. W tym roku będę robić tez domowy ketchup taki z cukinii bo już wszystkie zjedzone :(
ja też go lubię. Ma dobry skład i mało cukru. Najwięcej ma Pudliszki. Ja się od kilku lat czaje żeby zrobić z cukinii i może w tym roku mi się uda bo mi już rosną na działce 😊

reklama
Ja w sumie generalnie nie mam takiego poczucia, że o Boże niech nikt mnie nie znajdzie i niech nikt nie wie kim jestem. Mam masę dziewczyn z forum na insta. Cześć mam też na FB, z kilkoma mam stały kontakt prywatnie
Ja mam to w dupie. Niech mnie znajdą 🤣
Tak samo jak nie mam z tym problemu żeby ktoś z forum mnie znalazł na insta czy fb. Ba nawet z niektórymi osobami chce utrzymywać kontakt.

Do góry