reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

a jak się zapatrujecie na to, że jest ogólny hejt na Shein za wyzysk pracowników i zanieczyszczanie środowiska? Myślałyście o tym?
Bo ja od czasu do czasu kupuję tam też, zwłaszcza jakieś wakacyjne ciuchy, ale bardzo dużo jest głosów takich jak napisałam wyżej.
Ja nie kupiłam nigdy nic z shein. Z AliExpress zdarzyło się, ale głównie jakieś pierdolki do domu. Nigdy ciuchów. Wolę kupić za grosze ciuchy na lumpie - chociaż ostatnio właśnie tam byl wysyp sukienek z shein i … kupiłam jedna, nie ze względu na metkę (bo dopiero w domu ja zobaczylam) a na krój i idealny rozmiar.

reklama
a jak się zapatrujecie na to, że jest ogólny hejt na Shein za wyzysk pracowników i zanieczyszczanie środowiska? Myślałyście o tym?
Bo ja od czasu do czasu kupuję tam też, zwłaszcza jakieś wakacyjne ciuchy, ale bardzo dużo jest głosów takich jak napisałam wyżej.
hmmm no ogólnie wyzysk jest zły ale doskonale wiemy, że cały przemysł tekstylny zatruwa i wyzyskuje☹️ staram się na codzień dokonywać „zdrowych” racjonalnych wyborów, używam wielorazówek, itp. natomiast od czasu do czasu pozwalam sobie na jakiś chiński zakup🤷🏼‍♀️ dla dobra planety powinnam też przestać jeździć samochodem do pracy tak na dobrą sprawę ale autobusem dojazd rano zajmuje 47minut a autem 13… no to jednak wybieram auto.

Ogólnie mam wrażenie, że Unia Europejska ma trochę pierdolca na punkcie klimatu, wprowadzając np auta elektryczne itp a doskonale wiemy, że z takimi gabarytami to my świata nie zbawimy😬

ja chce dyskutować! Jakieś jeszcze wątpliwości co do gołąbków lub tym podobnych?
To uszereguj w kolejności od najlepszego do namniej lubianego:
Majonez, musztarda, chrzan, keczup
Kasza, ryż, makaron, ziemniaki
SŁUCHAM

Ketchup, majonez, chrzan i musztarda
Makaron, ziemniaki, ryż i kasza

dobra, a jajecznica: ścięta czy luźna
Let's make some STRON for @Kejcik
Ścięta, białko nie może się „lac”
Nie kupiłam w mieście testu 🫣, co prawda cycki mam nabrzmiałe, ale to tłuszcz 😂 ( to te trzy kilo 😂) ale nie wiem, czy jednak mi się teraz cykl nie wydłuży .. wiec poczekam 😝

A jak ja słyszę "na shein juz nic nie kupię bo biedne małe chińskie rączki" od osoby ktora np. W h&m kupuje to mnie krew zalewa. Ja tam nie mam nic przeciwko zamawianiu z shein

hmmm no ogólnie wyzysk jest zły ale doskonale wiemy, że cały przemysł tekstylny zatruwa i wyzyskuje☹️ staram się na codzień dokonywać „zdrowych” racjonalnych wyborów, używam wielorazówek, itp. natomiast od czasu do czasu pozwalam sobie na jakiś chiński zakup🤷🏼‍♀️ dla dobra planety powinnam też przestać jeździć samochodem do pracy tak na dobrą sprawę ale autobusem dojazd rano zajmuje 47minut a autem 13… no to jednak wybieram auto.

Ogólnie mam wrażenie, że Unia Europejska ma trochę pierdolca na punkcie klimatu, wprowadzając np auta elektryczne itp a doskonale wiemy, że z takimi gabarytami to my świata nie zbawimy😬
to masz podobne zdanie do mojego.
Ja też na codzień staram się być w miarę eko, bardzo pilnuję, żeby nie wyrzucać jedzenia etc.
No ale i autem jeżdżę, i samolotem latam... i na shein czasem coś zamówię.

reklama
Do góry