reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

To ja wczoraj zrobiłam 120, bo myślałam że tyle trzeba zrobić 🤦
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam 😅 ale wydawało mi się, że dzisiaj 120, jutrtto przerwa, a później: 130, 140, 150, przerwa, 160, 165, 170, przerwa , 190, 195, 200, przerwa
A później ich już do reszty pojebało, bo 230, 250, KONIEC, NASTEPNE WYZWANIE

reklama
Dziewczyny macie kuchenki indukcyjne? Jeśli tak, to jaką polecacie? Jesteśmy na kupnie i nie wiemy na co się zdecydować. Może macie jakieś podpowiedzi czym się kierować przy wyborze 🙂

To ja wczoraj zrobiłam 120, bo myślałam że tyle trzeba zrobić 🤦
Tez wczoraj zrobiłam 120 xD ehh
Ja właśnie wracam z szybkiego usg w medi. Dzisiaj 16 dc, teoretycznie owu powinna być w przeciągu 2 dni, paski owu ciemnieją, a temperatura powoli spada i co ? Na usg ani widu ani słychu po żadnym pęcherzyku :( jutro jeszcze się przejdę zobaczyć czy nic nie urosło w międzyczasie u swojej babki, ale coś czuje ze bez stymulacji się nie obędzie. Wiedziałam ze coś z tymi moimi owu jest mie tak…. Ale nie poddajemy się, plan na najbliższe dwa tygodnie - mierzyć tempke dalej, wg wykresu zrobić progesteron 7dpo i czekać na wizytę w poradni. A tam niech mi już zrobią ta drożność, stymulację, i IUI :)

Tez wczoraj zrobiłam 120 xD ehh
Ja właśnie wracam z szybkiego usg w medi. Dzisiaj 16 dc, teoretycznie owu powinna być w przeciągu 2 dni, paski owu ciemnieją, a temperatura powoli spada i co ? Na usg ani widu ani słychu po żadnym pęcherzyku :( jutro jeszcze się przejdę zobaczyć czy nic nie urosło w międzyczasie u swojej babki, ale coś czuje ze bez stymulacji się nie obędzie. Wiedziałam ze coś z tymi moimi owu jest mie tak…. Ale nie poddajemy się, plan na najbliższe dwa tygodnie - mierzyć tempke dalej, wg wykresu zrobić progesteron 7dpo i czekać na wizytę w poradni. A tam niech mi już zrobią ta drożność, stymulację, i IUI :)
A to pierwsza taka sytuacja? Bo czasami zdarza się cykl bezowulacyjny, tak po prostu, każdej kobiecie. Gdzieś czytałam, że nawet raz w roku (ale to raczej w źródle typu ABC zdrowie, wiec bardzo proszę o niebranie tego tak bardzo na poważnie)

Dziewczyny macie kuchenki indukcyjne? Jeśli tak, to jaką polecacie? Jesteśmy na kupnie i nie wiemy na co się zdecydować. Może macie jakieś podpowiedzi czym się kierować przy wyborze 🙂
Miałam do czynienia z kilkoma indukcjami i jak dla mnie must have:
- opcja boost (czyli „przyciskasz” specjalne oznaczenie i masz szybkie gotowanie wody Np)
- połączone dwa „palniki” tak aby można było wielki garnek spokojnie ustawić
- zmiana temperatury nie w formie plusa i minusa, a raczej w formie przesuwania na podziałce. Miałam takie coś na poprzedniej indukcji chyba Boshowskiej.

Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam 😅 ale wydawało mi się, że dzisiaj 120, jutrtto przerwa, a później: 130, 140, 150, przerwa, 160, 165, 170, przerwa , 190, 195, 200, przerwa
A później ich już do reszty pojebało, bo 230, 250, KONIEC, NASTEPNE WYZWANIE
Ja mogłam pomylić. Wróciłam do domu padnięta, a w moje głowie siedziało - dziś nie zrobiłaś przysiadów. Szczerze... miałam już nie robić, ale stwierdziłam że nie mogę zrezygnować, bo są już drobne efekty 😍 albo sobie je ujebałam, bo Starszy nic nie zauważył 🤣

A to pierwsza taka sytuacja? Bo czasami zdarza się cykl bezowulacyjny, tak po prostu, każdej kobiecie. Gdzieś czytałam, że nawet raz w roku (ale to raczej w źródle typu ABC zdrowie, wiec bardzo proszę o niebranie tego tak bardzo na poważnie)
Szczerze to nigdy nie udało mi się zrobić całego monitoringu bo zawsze coś wypadało, wiec byłam przez ostatni rok kilkanaście/dziesiąt razy na usg ale u różnych lekarzy i w różnych dniach cyklu i teoretycznie patrząc jednostkowo to dla wszystkich wyglądało Ok, ale patrząc całościowo to ja podejrzewam ze jednak mam jakieś problemy z owulka i nie jest to jednorazowy przypadek. Wiem ze nic nie wiem :(

reklama
Ja mam płytę z Amica, ale tą większą 5 palnikową 80 cm i jestem zadowolona 😊 Na razie użytkuje rok, ale ubezpieczyłam dodatkowo bo sprzedawca twierdził, że szkło lubi pękać

Do góry