reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja mam płytę z Amica, ale tą większą 5 palnikową 80 cm i jestem zadowolona 😊 Na razie użytkuje rok, ale ubezpieczyłam dodatkowo bo sprzedawca twierdził, że szkło lubi pękać
u nas szkło pękło stolarzowi podczas montowania płyty w blacie (mamy zlicowaną) i wyobraźcie sobie, że nie przyznał się i wezwał serwis żeby samie szkło wymienili ale mój mąż się zorientował i powiedział, że chyba go porąbało. I kategorycznie domagał się nowej. Tamtą mógł sobie stolarz naprawiać i puszczać dalej w obieg. Tak mi się przypomniało 😅

reklama
Ja chyba muszę jednak cisnąć by zrobić te drożność państwowo bo właśnie rozmawiałam z klinika i musiałabym odwiezyc cytologię I zrobić wymaz i jak dodam to wszystko to koszt ok 800£ 😱
To są właśnie ceny w Uk... standard...ale doprosić się o coś na NHS zazwyczaj długo trwa 😖, jeśli masz normalnego GP staraj się załatwić, bo wiadomo, że to pieniądz w kieszeni.

u nas szkło pękło stolarzowi podczas montowania płyty w blacie (mamy zlicowaną) i wyobraźcie sobie, że nie przyznał się i wezwał serwis żeby samie szkło wymienili ale mój mąż się zorientował i powiedział, że chyba go porąbało. I kategorycznie domagał się nowej. Tamtą mógł sobie stolarz naprawiać i puszczać dalej w obieg. Tak mi się przypomniało 😅
A też macie taka większą 80 cm? One właśnie podobno lubią trzaskać 😅

Po wykańczaniu naszego domu zwykłam mówić, że stolarz to stan umysłu - oni zawsze mają czas, terminy to abstrakcja, będą się z Tobą wykłócać, ze czegoś się „nie da” (mimo wcześniejszych ustaleń), a gdy jednak uprzesz się że ma być tak, jak zostało zaplanowane - zazwyczaj się udaje bez większego problemu 🤷‍♀️ Do tego ceny są podawane skokowo - za każda rzecz 3000/6000/9000 tys.

To są właśnie ceny w Uk... standard...ale doprosić się o coś na NHS zazwyczaj długo trwa 😖, jeśli masz normalnego GP staraj się załatwić, bo wiadomo, że to pieniądz w kieszeni.
spróbuję, miałam szczęście z endokrynologiem więc mam nadzieję że cokolwiek tutaj też się uda. Albo chociaż cytologię niech zrobią bo i tak ostatnia miałam 2 lata temu więc muszą więc już będzie trochę taniej jeśli jednak resztę musiałabym zrobić prywatnie

Właśnie myślałam o Tobie, mam nadzieję że uda Ci się w Polsce zrobić i jakby co właśnie dobrze bys sprawdziła czy cos dodatkowego będą wymagać do zrobienia drożności by starczyło czasu na wszystko 💪

Po wykańczaniu naszego domu zwykłam mówić, że stolarz to stan umysłu - oni zawsze mają czas, terminy to abstrakcja, będą się z Tobą wykłócać, ze czegoś się „nie da” (mimo wcześniejszych ustaleń), a gdy jednak uprzesz się że ma być tak, jak zostało zaplanowane - zazwyczaj się udaje bez większego problemu 🤷‍♀️ Do tego ceny są podawane skokowo - za każda rzecz 3000/6000/9000 tys.
niestety potwierdzam 🙄

Kurde wiecie co, napisałam do tego Bociana, że obiecali przysłać ankietę a nic nie przyszło, na co mi odpisano „prosimy zgłosić się w recepcji 20 minut przed wizytą”, no urwał nać, po co mówią, że coś wyślą skoro nie mają zamiaru tego zrobić? Chyba jednak poszukam jeszcze tej kliniki…

reklama
Kurde wiecie co, napisałam do tego Bociana, że obiecali przysłać ankietę a nic nie przyszło, na co mi odpisano „prosimy zgłosić się w recepcji 20 minut przed wizytą”, no urwał nać, po co mówią, że coś wyślą skoro nie mają zamiaru tego zrobić? Chyba jednak poszukam jeszcze tej kliniki…
Ciekawe. W sumie ta ankieta to nic przydatnego na dobrą sprawę, bo tam wpisujesz Wasze dane (i przed wizytą jeszcze raz papierowo 🤷🏻‍♀️) oraz historię medyczna, odpowiada się na różne pytania (np. kobiety pytają o leczenie psychiatryczne w przeszłości, a facetów nie 😤), ale w sumie na samej wizycie i tak o to pytają 🤷🏻‍♀️

Do góry