reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Też jestem za tym.
Ile ja się historii nasłuchałam prosto ze szpitala.. ile osób młodych umiera po energetykach.. Coś strasznego.
A z tymi piwami 0,00 nie byłam po prostu świadoma, że jednak mogą mieć w sobie trochę alko. Często kobiety w ciąży piją.. można zgłupieć.
ale to chyba bezalkoholowe mogą mieć alko, i jest adnotacja na etykiecie, a 0,0% nie mają nic.

reklama
Też jestem za tym.
Ile ja się historii nasłuchałam prosto ze szpitala.. ile osób młodych umiera po energetykach.. Coś strasznego.
A z tymi piwami 0,00 nie byłam po prostu świadoma, że jednak mogą mieć w sobie trochę alko. Często kobiety w ciąży piją.. można zgłupieć.
to chyba nie chodzi nawet o %, a sam fakt częstowania młodocianych produktem, który ich przyzwyczaja do konsumpcji pewnych towarów. Możliwe, że firma nie chce być kojarzona z wpychaniem jakiegokolwiek piwa młodocianym, wiesz, przeciwdziałanie alkoholizmowi, wychowanie w trzeźwości. Nieważne czy ma % czy nie, to jednak jest nazwane "piwem"

Ja dostałam 0,00 % i zdziwiłam się tym co mówią. Biegłam bo nie miałam czasu a pić tak się chciało tak mnie uratowali tą puszką😅
Później czytałam skład i był ekstrakt z chmielu. O tym mówili.

Ja dostałam 0,00 % i zdziwiłam się tym co mówią. Biegłam bo nie miałam czasu a pić tak się chciało tak mnie uratowali tą puszką😅
Później czytałam skład i był ekstrakt z chmielu. O tym mówili.
Gdzieś widzialam ostatnio, ktoś wrzucał, link insta jakiejś lekarki. Że nawet piwa 0.0 maja wlasnie ten ekstrakt z chmielu i to nie jest wskazane w ciąży, mimo że alkoholu jako takiego tam nie ma.

to chyba nie chodzi nawet o %, a sam fakt częstowania młodocianych produktem, który ich przyzwyczaja do konsumpcji pewnych towarów. Możliwe, że firma nie chce być kojarzona z wpychaniem jakiegokolwiek piwa młodocianym, wiesz, przeciwdziałanie alkoholizmowi, wychowanie w trzeźwości. Nieważne czy ma % czy nie, to jednak jest nazwane "piwem"
I to ma sens.

Ja pamiętam za dzieciaka, że były takie gumy, które wyglądały jak papierosy 🤣

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    6 KB · Wyświetleń: 49
Hej dziewczyny, dopiero was kończę nadrabiać. Cały weekend byłam u rodziców i się wylegiwalam bo mąż był w pracy od rana do wieczora 😉 nawet nie miałam kiedy forum otworzyć ☺️

@Panda21 @Avy spełnienia marzeń dziewczyny 🥳🎂

reklama
a jak już jesteśmy przy kuchni w pracy to mam do Was pytanie, czy pracodawcy oferują Wam w pracy:
- wodę?
- kawę?
- płyn do naczyń?
- jakieś inne dodatki kuchenne?😅

U mnie to taka bieda, że tylko szary papier toaletowy i mydło (ale dobre i to!), resztę wszystko trzeba nosić z domu.
u nas jest nawet ekspress do kawy który wygraliśmy jako załoga w konkursie 😁

Do góry