reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Nie mam pojęcia. Ja serio bym chciała zjeść więcej, ale nie dam rady. Nawet jedzenie częściej nie przynosi rezultatów. Przy lekko niższej wadze i redukcji miałam 1500 i było mi też ciężko. Podejrzewam, ze do 2000 dochodzę jak nie liczę i sobie folguje.
No to wtedy trzeba jeść więcej w tłuszczach :) czy dajesz łyżkę czy 2 oliwy nawet nie poczujesz, a kalorie są. Według mnie jedzenie 1000 kcal jest niezdrowe i próbowałym dobić chociaż do tych 1400-1500. 1000 kalorii to zapotrzebowanie dziecka

reklama
U mnie też normalna waga była 52-53 kg i tak czulam się najlepiej. Od pandemi niestety waga zaczęła iść w górę, potem ta ciąża która poroniłam i teraz jest 61 kg, tylko nie mogę się zebrać żeby coś z tym zrobić 😔
O to bardzo podobna historia jak u mnie :) dobiłam do 61. Później dowiedziałam się, że starta drugiej ciąży. Stres -2 kg i aktualnie jest 59. Jakbyś chciała coś podziałać to możemy się prywatnie spisać dla motywacji :)
No to wtedy trzeba jeść więcej w tłuszczach :) czy dajesz łyżkę czy 2 oliwy nawet nie poczujesz, a kalorie są. Według mnie jedzenie 1000 kcal jest niezdrowe i próbowałym dobić chociaż do tych 1400-1500. 1000 kalorii to zapotrzebowanie dziecka
Absolutnie się z Tobą zgadzam! Ja jestem załamana kaloryką jaką przyjmuje i nigdzie nie napisałam, że to zdrowe. Wręcz jestem zaniepokojona tym odżywianiem. Dlatego coś chce zrobić z tym. Może coś pomoże ta oliwa mimo, że ona jest na co dzień w diecie. Ale bardziej z makro brakuje mi białka. I nad tym trzeba popracować.

Mój mąż marzy o owczarku niemieckim. Ja się ich boje. Dzięki za argument, że owczarki boja się burzy :D Bo ja też wiec nie będę w stanie uspakajać psa 😅
Hahaha nie to było moim celem - owczarki są cudowne! ❤️ spójrz na to jako na szanse na towarzystwo w niedoli ;) (ja sama podczas burz bardzo boje się wiatru). Ten strach przed burza i innymi hałasami nie dotyczy wszystkich owczarków. A bać się jej również nie powinnaś - to chodząca słodycz z piłeczką w pysku ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hahaha nie to było moim celem - owczarki są cudowne! ❤️ spójrz na to jako na szanse na towarzystwo w niedoli ;) (ja sama podczas burz bardzo boje się wiatru). Ten strach przed burza i innymi hałasami nie dotyczy wszystkich owczarków. A bać się jej również nie powinnaś - to chodząca słodycz z piłeczką w pysku ;)
No są słodkie, jak wszystkie pieski. Ale inaczej patrzy na to osoba, która jako dziecko owczarek złapał na kostkę u nogi i gonił głośno szczękając :(
to w sumie nie jest zły pomysł z pójściem do Lidla, bo oni powinni móc wydać kopie paragonu ;)
O to może tez! Nie w każdym sklepie jest to możliwe, ale może u nich tak :) pójść i zapytać nic nie kosztuje.

Do góry