reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Tak podczytuje o tych badaniach drugiej połówki i dotychczas jeszcze o tym nie myślałam, ale kiedy mija już ponad rok to nachodzą mnie te myśli. Mój mąż w ogóle się nie badał przez ten czas, nic a nic, nawet podstawowych badań nie było. Czy ktoś mógłby mi gdzieś przybliżyć info, czy napisać co warto na początek? Mój lekarz powiedział mi; a z kim Pani zaszła w ciąże? odpowiedziałam że no z mężem a on no widzi Pani, to po co go badać............😒
Bardzo dziwne podejście lekarza.

To jest jedno z podstawowych badań po roku czasu.
Bez badań nasienia nie ruszy cała dalsza diagnostyka.

Pół roku po poronieniu poszłam do lekarki z Lux Medu mówiąc o problemach z zajściem, a ona powiedziała, że da mi skierowania na różne badania, ale przede wszystkim jej wymogiem jest badanie nasienia męża.
Zresztą mój gin na NFZ też pierwsze co, to badania nasienia wymagał, także ja bym poszła do innego lekarza.

197AD124-A066-49A9-9E8E-56B9ECACD593.jpeg

Patrzcie! Kupiłam z ciekawości to domowe laboratorium i zrobiłam!!! I jak to rozumieć? Skoro niby jest po owu? Ze pik się długo utrzymuje?

reklama
Racja! Zapomniałam! Ostatni zrobiłam chyba w poniedziałek czy wtorek i był negatywny, ale później już nie robiłam bo nie miałam :D
no to nie ma co na to patrzeć. Jak owu jest dzisiaj, to pierwszy pozytywny mógłby Ci wyjść wczoraj nawet późnym wieczorem i na luzie się utrzymac do tej pory.

Do góry