reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
Ja brałam Yasminelle Midiane i jeszcze jakieś na B 🤣
Przypomniało mi się. Belara
Ja brałam przez te prawie 12 lat Yasminelle. Miałam czas, że bardzo źle się czułam w trakcie krwawienia z odstawienia. Miałam migreny, wymioty - masakra. Kiedyś chciałam odstawić i zmienić na inne to gin mi powiedział, że skoro organizm dobrze reaguje to nie zmieniać, a migreny po odstawieniu będą jeszcze gorsze. Więc zostałam przy tych tabsach. Dopiero po odstawieniu definitywnym nagle przed okresem czuję się naprawdę spoko.

To daj znać jak rozwój sytuacji! Ja miałam podobna sytuacje w zeszłym miesiącu (4 dni spóźnienia, blada kreseczka na tescie ale finalnie okres przyszedł na 2 dni) i olałam temat, najwyżej się 21.04 miło zaskoczę 🙈
No widzisz, tak mi się wydawało ze już tu czytałam o takiej sytuacji. Kurczę no co za emocje

A jakie kupiłaś? Jeśli pokazywałaś to przepraszam, musiałam przeoczyć
Chyba nie pokazywałam.
Takie:
20230402_180158.jpg

W temacie kina czy Twoja 2 latka też szaleje na punkcie australian cattle dog pod postacią bajki Bluey? :D

Zobacz załącznik 1512775
Nie mamy telewizji, nie chodzi do żłobka, a matka jej puszcza tylko Peppę i Cocomelona 🤣 Dostała ostatnio puzzle z tym towarzystwem, ale nie wie o co kaman 😝 Ja to tak tradycyjnie bardzo - pasę ją książeczkami i ostatnio Pucio na okrągło 🤦🏼‍♀️
Ale fakt, tutaj, gdzie nie spluniesz, to wszystko z motywem Bluey’a 😂

Ja brałam przez te prawie 12 lat Yasminelle. Miałam czas, że bardzo źle się czułam w trakcie krwawienia z odstawienia. Miałam migreny, wymioty - masakra. Kiedyś chciałam odstawić i zmienić na inne to gin mi powiedział, że skoro organizm dobrze reaguje to nie zmieniać, a migreny po odstawieniu będą jeszcze gorsze. Więc zostałam przy tych tabsach. Dopiero po odstawieniu definitywnym nagle przed okresem czuję się naprawdę spoko.
A ja właśnie miałam taki epizod migren z aura. Rzyganie sranie omdlenia. Tomografia ok. I neurolog pyta czy biorę antykoncepcję. Jak się dowiedzial że tyle lat kazał odstawić. I faktycznie teraz mam migreny tylko około miesiączkowe plus wiadomo jak dużo stresu no i bóle na zmianę pogody, ale to u mnie norma. Kiedyś o tym czytałam, ale już nie pamiętam jaka mogła byc przyczyna. I tak się zaczęły moje starania o ciąża 🤣

Osz kurde, może ja też powinnam nasikać na test? 😱 A jeśli zabiłam dziecko letrozolem? 😱 Jaka schiza!
Nie no ja powoli myślę, że to może u mnie jakaś chwilowa anomalia z tym testem. Może tak być ze za 2 dni przyjdzie normalny okres jak u @agu77 i będzie po temacie. Oczywiście się po cichu jaram ale staram się patrzeć realistycznie.
Nie znam się na tym, na pewno nic nie zrobiłaś źle z tym letrozolem, tzn. mam nadzieje ze zaraz ktoś obcykany się wypowie rozpędzi schizę :)

reklama
A ja właśnie miałam taki epizod migren z aura. Rzyganie sranie omdlenia. Tomografia ok. I neurolog pyta czy biorę antykoncepcję. Jak się dowiedzial że tyle lat kazał odstawić. I faktycznie teraz mam migreny tylko około miesiączkowe plus wiadomo jak dużo stresu no i bóle na zmianę pogody, ale to u mnie norma. Kiedyś o tym czytałam, ale już nie pamiętam jaka mogła byc przyczyna. I tak się zaczęły moje starania o ciąża 🤣
No i dobrze. Bo samemu się zdecydować na odstawienie to u mnie było ciężko. Ciągle miałam rozkminy: może jeszcze miesiąc i jeszcze jeden itd. I ostatnio tak sobie wewnętrznie debatowałam, że trzeba było nadal brać tabsy i niczym się nie przejmować ;) Po cholerę mi to było? :D

Do góry