Brownie1992
Moderator
Ciężko coś sensownego tutaj doradzić, ale przede wszystkim rozmowa rozmowa rozmowa. Muszą siąść i szczerze pogadać.Hejka dziewczyny
Ciężko jest pocieszyć kobietę która stara się o dziecko a nie udaje się. Ale są słowa które dają ukojenie. Poza tym my starające co miesiąc mamy nową nadzieję. A jak pocieszyć kobietę która pragnie dziecka ale mąż nie chce? To sytuacja mojej przyjaciółki. W pierwszą ciążę zaszła w.1 cyklu. W drugą również ale straciła tę ciążę. Marzy od dawna o drugim dziecku. Płacze na widok ciężarnych, malutkich dzieci, filmików z testowania itd. Wczoraj mi płakała, że codziennie śni jej się że jest w ciąży. A potem budzi się i musi wrócić do rzeczywistości... Juz nie wiem jak ją pocieszać
U nas była taka sytuacja, że na początku nie chcieliśmy jeszcze i ustaliliśmy, że jak będziemy gotowi to pogadamy. Argumentami też było to, że mieszkaliśmy w kawalerce. Ale moj instynkt już zaczal szalec. No, ale nie naciskałam bo przecież ustaliliśmy, że jak będziemy gotowi to powiemy. I tak zleciały z 2 lata bo myślałam, że mąż jeszcze nie chce. W końcu pogadałam z nim i się okazało, że on już dawno by chcial tylko nic nie mówił bo nie chciał na mnie naciskać z kolei..
Do czego zmierzam może mąż Twojej koleżanki ma jakieś powody dlaczego nie chce się zgodzić. Nie tylko finansowe, ale może po prostu boi się o nią i jej psychikę gdyby kolejny raz się nie udało. Bez rozmowy nie dojdą do porozumienia Nikt z nas nie domyśli się jaki jest powod takiej decyzji