reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
A powiedziałam staremu o tym progu to oznajmił, że jak nie będzie z tego cionsza to on idzie na badanie nasienia xD 🫠
żeby tylko nie zadziałało w drugą stronę i nie zaczął się stresować, że skoro nie wyszło, to to "jego wina", faceci są dziwni pod tym względem...
A progesteron nie świadczy o niczym poza tym, że owu raczej była i raczej nie masz niedomogi lutealnej, w sensie nie zwiększa szans na ciążę czy coś w ten deseń i sam progesteron rzędu 20 czy 50 nie sprawia, że ciąża już jest prawie pewna. Było sporo dziewczyn, które miały wyniki rzędu 40 albo 50 i w danym cyklu się nie udało. No i wynik rzędu 20 nie jest jakiś super turbo wysoki, tzn. jest bardzo ładny, bardzo pożądany i przepiękny, ale nie jest jakiś zaskakujący po prostu ;)
Dlatego warto zrobić test ciążowy i już :) niekoniecznie dzisiaj czy jutro, ale w najbliższych dniach na pewno, przestaniesz się zastanawiać :)

żeby tylko nie zadziałało w drugą stronę i nie zaczął się stresować, że skoro nie wyszło, to to "jego wina", faceci są dziwni pod tym względem...
A progesteron nie świadczy o niczym poza tym, że owu raczej była i raczej nie masz niedomogi lutealnej, w sensie nie zwiększa szans na ciążę czy coś w ten deseń i sam progesteron rzędu 20 czy 50 nie sprawia, że ciąża już jest prawie pewna. Było sporo dziewczyn, które miały wyniki rzędu 40 albo 50 i w danym cyklu się nie udało. No i wynik rzędu 20 nie jest jakiś super turbo wysoki, tzn. jest bardzo ładny, bardzo pożądany i przepiękny, ale nie jest jakiś zaskakujący po prostu ;)
Dlatego warto zrobić test ciążowy i już :) niekoniecznie dzisiaj czy jutro, ale w najbliższych dniach na pewno, przestaniesz się zastanawiać :)
tzn ja wiem, że to nie świadczy o ciąży i raczej wydaje mi się ze w niej nie jestem wiec niepotrzebnie robić test chyba 😅
chciałam w terminie miesiączki zrobić jeśli nie przyjdzie bo myśle ze jutro to się raczej rozczaruje

a wlasnie, mialam zapytac - jak to jest z ta niedmoga lutealna? jesli tydzien po owu mam progesteron ok 10ng to raczej jej nie mam? moja faza lutealna to jakies 11-12 dni (dochodzenie trwa) ale 2-3 dni przed okresem czasami plamie a w tym cyklu to juz w ogole, pelne 3 dni cos delikatnie na papierze i juz nawet zaczelam myslec ze moze jednak okres sie nie pojawi gdy oczywiscie jebnela mnie czerwien gdy tylko zaczelam miec wieksza nadzieje ;(

reklama
Hej dziewczyny, wiem że mało się odzywam w tym miesiącu ale robiłam badania hormonalne i ogólnie wszystko w normie, jedynie testosteron= 59ng/dl oraz dhea so04= 594 ug/dl. Dodam że wcześniej wyszło AMH = 7. Może podpowiecie czy słusznie się martwię, czy raczej jeszcze nie ma tragedii? Wizytę mam dopiero za tydzień 😬

Do góry