reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
A powiedziałam staremu o tym progu to oznajmił, że jak nie będzie z tego cionsza to on idzie na badanie nasienia xD 🫠
żeby tylko nie zadziałało w drugą stronę i nie zaczął się stresować, że skoro nie wyszło, to to "jego wina", faceci są dziwni pod tym względem...
A progesteron nie świadczy o niczym poza tym, że owu raczej była i raczej nie masz niedomogi lutealnej, w sensie nie zwiększa szans na ciążę czy coś w ten deseń i sam progesteron rzędu 20 czy 50 nie sprawia, że ciąża już jest prawie pewna. Było sporo dziewczyn, które miały wyniki rzędu 40 albo 50 i w danym cyklu się nie udało. No i wynik rzędu 20 nie jest jakiś super turbo wysoki, tzn. jest bardzo ładny, bardzo pożądany i przepiękny, ale nie jest jakiś zaskakujący po prostu ;)
Dlatego warto zrobić test ciążowy i już :) niekoniecznie dzisiaj czy jutro, ale w najbliższych dniach na pewno, przestaniesz się zastanawiać :)

żeby tylko nie zadziałało w drugą stronę i nie zaczął się stresować, że skoro nie wyszło, to to "jego wina", faceci są dziwni pod tym względem...
A progesteron nie świadczy o niczym poza tym, że owu raczej była i raczej nie masz niedomogi lutealnej, w sensie nie zwiększa szans na ciążę czy coś w ten deseń i sam progesteron rzędu 20 czy 50 nie sprawia, że ciąża już jest prawie pewna. Było sporo dziewczyn, które miały wyniki rzędu 40 albo 50 i w danym cyklu się nie udało. No i wynik rzędu 20 nie jest jakiś super turbo wysoki, tzn. jest bardzo ładny, bardzo pożądany i przepiękny, ale nie jest jakiś zaskakujący po prostu ;)
Dlatego warto zrobić test ciążowy i już :) niekoniecznie dzisiaj czy jutro, ale w najbliższych dniach na pewno, przestaniesz się zastanawiać :)
tzn ja wiem, że to nie świadczy o ciąży i raczej wydaje mi się ze w niej nie jestem wiec niepotrzebnie robić test chyba 😅
chciałam w terminie miesiączki zrobić jeśli nie przyjdzie bo myśle ze jutro to się raczej rozczaruje

a wlasnie, mialam zapytac - jak to jest z ta niedmoga lutealna? jesli tydzien po owu mam progesteron ok 10ng to raczej jej nie mam? moja faza lutealna to jakies 11-12 dni (dochodzenie trwa) ale 2-3 dni przed okresem czasami plamie a w tym cyklu to juz w ogole, pelne 3 dni cos delikatnie na papierze i juz nawet zaczelam myslec ze moze jednak okres sie nie pojawi gdy oczywiscie jebnela mnie czerwien gdy tylko zaczelam miec wieksza nadzieje ;(

reklama
Hej dziewczyny, wiem że mało się odzywam w tym miesiącu ale robiłam badania hormonalne i ogólnie wszystko w normie, jedynie testosteron= 59ng/dl oraz dhea so04= 594 ug/dl. Dodam że wcześniej wyszło AMH = 7. Może podpowiecie czy słusznie się martwię, czy raczej jeszcze nie ma tragedii? Wizytę mam dopiero za tydzień 😬

Do góry