reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

na początku naprawdę było ciężko dlatego od razu Wam pisałam z kibla. Byli tam też znajomi z kilkumiesięcznym i 2 tygodniowym dzieckiem wiec tym bardziej czułam się przytłoczona

Ale już jest lepiej, dobrze wiedzieć że tu są osoby które zrozumieją jak bardzo mógł to być ciężko wieczór. Mam nadzieję że tylko nikogo nie podlamalam ta historia
Ostatnio miałam podobna sytuacje, wizyta znajomych - jedna koleżanka z 3 letnim synem i w zaawansowanej ciąży a druga właśnie mówi, że jest w piątym tygodniu. Tu akurat nie powiem - też się długo starali i dbali o siebie, zaczynałyśmy starania razem. I z jednej strony cieszyłam się, że im się udało bo dalo mi to jakąś nadzieję a z drugiej …. Przepłakałam cały następny dzień.
To normalne emocje i chyba zrozumiałe dla nas wszystkich, po to jesteśmy żeby się tu wygadać !

reklama
dziękuję kochana, wieczór przetrwałam a obudziłam się dalej w szoku

Wszyscy o tym rozmawiali więc dowiedziałam się więcej szczegółów i oficjalnie mam w dupie te starania. Przyszły Tata znika na kilka dni gdy narkotyki się pojawia na imprezie, dużo pije i źle je. Ona kiepsko się odżywia i też często pije zarywając noce, ma przez to też duża nadwagę

Seks mieli 2 razy w przeciągu ostatnich 3 miesięcy. Już w ciąży była na obozie postnym Dąbrowskiej gdzie je się 300kcal, piła, brała antybiotyki a tuż przez zrobieniem testu już w 2 miesiącu, wypiła 2 butelki wina bo chciała by zgaga w końcu minęła ...

Po ogłoszeniu wiadomości,.ktoś po pijaku skomentował głośno że moja mina mówi ,,kIedy moja kolej"
to jest tak w trzon niesprawiedliwe… u nas w otoczeniu tez jest taka para - jedno dziecko z wpadki, związek nieszczęśliwy, on alkoholik, ona niby na tabletkach antykoncepcyjnych, a wpadli po raz drugi. Aż się odechciewa 🤷🏼‍♀️

Wszyscy o tym rozmawiali więc dowiedziałam się więcej szczegółów i oficjalnie mam w dupie te starania. Przyszły Tata znika na kilka dni gdy narkotyki się pojawia na imprezie, dużo pije i źle je. Ona kiepsko się odżywia i też często pije zarywając noce, ma przez to też duża nadwagę

Seks mieli 2 razy w przeciągu ostatnich 3 miesięcy. Już w ciąży była na obozie postnym Dąbrowskiej gdzie je się 300kcal, piła, brała antybiotyki a tuż przez zrobieniem testu już w 2 miesiącu, wypiła 2 butelki wina bo chciała by zgaga w końcu minęła ...

Po ogłoszeniu wiadomości,.ktoś po pijaku skomentował głośno że moja mina mówi ,,kIedy moja kolej"

Ja osobiście trzymałabym się zdala od takiego towarzystwa jak ta para. Ja nie rozumiem takiego sposobu życia i nie akceptuje go, poza tym pewnie zastanawialabym się ciągle i martwiła w jakim stanie z takiego związku urodzi się dziecko, chociaz jest nie moje. Bardzo współczuję Ci wszelkich dygresji jeszcze kogoś takiego w Twoim kierunku.

reklama

Ehh masakra. Współczuje, że musiałaś siedzieć i tego wszystkiego wysłuchiwać. Ten kto rzucił do ciebie takim tekstem musi być idiotą. Nienawidzę tej niesprawiedliwości. 🤬

Do góry